Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Over drie weken staat het Europees Centrum vol met zomerfruit

Tholen – "Op 4 mei verwachten we de eerste gele kiwi's uit Nieuw-Zeeland en op 20 mei de groene", vertelt Joop Zeegers van Superfruit. "We zitten op dit moment in een tussenfase. Er is veel fruit dat binnenkort wordt verwacht. Begin deze week hebben we al wel de eerste zendingen nectarines en perziken binnengekregen. De kwaliteit van het eerste steenfruit was al erg goed. Over ongeveer twee à drie weken zal er weer veel meer aanvoer zijn van Spaans fruit."


De kiwi's zijn nog afkomstig uit Italië, maar binnenkort begint het Nieuw-Zeeland seizoen weer. De Florida grapefruit heeft door de orkaan Irma een moeilijk seizoen gehad. 

Er zijn drieëntwintig importeurs vertegenwoordigd in het Europees centrum in Brussel. De importeurs presenteren elke dag hun producten en verhandelen deze met retailers en groothandelaren. De kopers komen uit een straal van 250 kilometer rondom Brussel. Van de geïmporteerde producten is 75% afkomstig uit Europa en de overige 25% is afkomstig uit niet-Europese landen.



Het zomerfruit is later dan gewoonlijk vertelt Cedric Geens van W. Jonckheere. "Toch is het altijd lastig om verwachtingen voor het seizoen te scheppen, omdat de natuur niet te voorspellen is. De droogte in Zuid-Afrika was ook niet voorspeld, maar is er wel geweest. Zelf hebben we dit ook meegemaakt met onze grapefruits uit Florida. Door de orkaan Irma is 60 tot 80 procent van de oogst verloren gegaan. Het is voor de Florida grapefruit een jaar geweest met weinig aanbod en hoge prijzen. We moeten maar afwachten wat het komende seizoen ons weer gaat brengen", aldus de importeur. 


Stefan Andriani en Cedric Geens van W. Jonckheere

Van Dijk Foods Belgium (VDFB) heeft al twee weken Spaans steenfruit binnen. "Wij werken met een teler die zijn steenfruit overdekt teelt", vertelt Henk Vlaeminck van VDFB. "Door de overdekte teelt was het steenfruit al vroeger op maat en suikergehalte dan de niet-overdekte teelt. Het fruit dat we al binnen hebben gehad hebben mooie dikke maten en een brixwaarde van 11/12." VDFB heeft in de afgelopen weken al 6.000 kisten steenfruit binnen gehad. 


Van Dijk Foods België in het Europees Centrum


Het steenfruit van VDFB dat overdekt is geteeld; de Jazz-appel wordt binnenkort weer vanuit Nieuw-Zeeland verwacht

"Het afgelopen seizoen hebben we een vrij moeilijk citrus seizoen gehad. Citroenen en clementines hadden daar geen last van maar het overige citrus wel. Ook de appelen en met name de Pink Lady had een lastig seizoen. Niet alleen het hardfruit heeft het een moeizame periode gehad, maar ook de aardbeien uit Spanje. Uiteindelijk was het seizoen van Spaanse aardbeien goed, al was dat niet helemaal verwacht", aldus Vlaeminck. 


Het verkooppunt van Exofi




De verkopers van Central Fruit

Voor meer informatie:
Superfruit
+32(0)51 24 76 00

Voor meer informatie:
W. Jockheere
+32(0)22 42 61 03

Voor meer informatie:
Van Dijk Foods Belgium
+32(0)15 55 65 61