Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Waarom kost een komkommer in Groenland bijna drie euro?

Groenland ishet duurste land van Scandinavië met de hoogste kosten van levensonderhoud endat komt niet omdat Groenlanders meer verdienen dan Denen. Groenlandersverdienen juist gemiddeld 17 procent minder dan Denen.Maar waarom is alleszo duur?Om dat uit te zoeken, bezochten wePissifik, de grootste supermarktketen van Groenland in het Noord-Groenlandsedorp Ilulissat.

Een van bijna 3 euro of een kropijsbergsla van 3,50 is niet ongewoon in Groenland, waar verse groenten en fruitover het algemeen twee keer zo duur als in Denemarken.De reden is dat de meestelevensmiddelen per schip of vliegtuig naar Groenland worden . Verreweg het meeste komt perschip uit Aalborg, een reis die ongeveer tweeënhalve week duurt. De productenmet een korte houdbaarheid – bijvoorbeeld sla – worden overgevlogen en danstijgen meteen de prijzen met sprongen.

de haven niet in komen.. Twee maanden lang werden ergeen levensmiddelen aangevoerd. Toen er daarna eindelijk een schip de haven inwist te komen, ging het nieuws door de stad in sommige periodenOndanksde hoge kosten van levensonderhoud hebben de Groenlanders één ding voor op deDenen: Wie van verse vis houdt of van walvisvlees en zeehondenvlees, is inGroenland 17 procent goedkoper af dan in Denemarken. Trouwens, veelGroenlanders vissen die producten www.dr.dk


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018