Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Lidl Zwitserland gaat cannabis verkopen

Supermarktketen Lidl biedt in een aantal Zwitserse filialen twee cannabisproducten aan op basis van Cannabidol. Ze zijn hiervoor een samenwerking gestart met start-up Tho Botanicals. Cannabidol is een legaal te telen variëteit en bevat kleine hoeveelheden van de bedwelmende stof THC en veel cannabidiol (CBD), waarvan gezegd wordt dat het ontspannende en ontstekingsremmende effecten heeft.
De cannabis wordt bij Lidl aangeboden in hoeveelheden van 1,5 en 3 gram, tegen "tegen typische Lidl-prijzen", van respectievelijk 15 euro (17,99 CHF) of 16,70 euro (19,99 CHF).

Liberaal drugsbeleid
Cannabis met een THC-gehalte van minder dan één procent mag in Zwitserland legaal worden verhandeld. The Botanicals kweken de planten in semi-geautomatiseerde kassen en stelt dat er geen chemische, synthetische of genetisch gemodificeerde stoffen gebruikt worden.
Zwitserland heeft een relatief liberaal drugsbeleid. Hennep met een THC-gehalte van minder dan 1 procent valt niet onder de drugswetgeving. Sinds juli vorig jaar verkopen Coop-supermarkten in Zwitserland cannabis-sigaretten.

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018