Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Lidl Zwitserland gaat cannabis verkopen

Supermarktketen Lidl biedt in een aantal Zwitserse filialen twee cannabisproducten aan op basis van Cannabidol. Ze zijn hiervoor een samenwerking gestart met start-up Tho Botanicals. Cannabidol is een legaal te telen variëteit en bevat kleine hoeveelheden van de bedwelmende stof THC en veel cannabidiol (CBD), waarvan gezegd wordt dat het ontspannende en ontstekingsremmende effecten heeft.
De cannabis wordt bij Lidl aangeboden in hoeveelheden van 1,5 en 3 gram, tegen  "tegen typische Lidl-prijzen", van respectievelijk 15 euro (17,99 CHF) of 16,70 euro (19,99 CHF).

Liberaal drugsbeleid
Cannabis met een THC-gehalte van minder dan één procent mag in Zwitserland legaal worden verhandeld. The Botanicals kweken de planten in semi-geautomatiseerde kassen en stelt dat er geen chemische, synthetische of genetisch gemodificeerde stoffen gebruikt worden.
Zwitserland heeft een relatief liberaal drugsbeleid. Hennep met een THC-gehalte van minder dan 1 procent valt niet onder de drugswetgeving. Sinds juli vorig jaar verkopen Coop-supermarkten in Zwitserland cannabis-sigaretten.

Publicatiedatum: 26-4-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: