Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Lamb / Weston / Meijer opent frietfabriek in Rusland

In het Russische Lipetsk is de eerste Russische grootschalige productiefaciliteit voor frieten geopend. De fabriek is gebouwd door een joint venture van de Russische Belaya Dacha Group en Lamb Weston / Meijer, met subsidie van het Russische staatsprogramma voor landbouwontwikkeling. Met de start van de productie van frites in de Lipetsk-regio is de lokale productie van diepvriesfrieten verzekerd en kunnen belangrijke klanten worden ondersteund in de snelgroeiende Russische markt. 

De totale investering bedroeg ongeveer 115 miljoen euro. Verder zijn er 218 nieuwe banen gecreëerd. Tegen het einde van 2019 wordt verwacht dat de fabriek de volledige capaciteit zal bereiken om ongeveer 200.000 ton aardappelen per jaar te verwerken. 

Tijdens de opening benadrukte Staatssecretaris Lebedev van Landbouw van de Russische Federatie het belang van de productiefaciliteit. "De afgelopen jaren hebben de Russische landbouwproducenten de invoer van goederen sterk verminderd met hulp van overheidssubsidies. Veel verwerkende bedrijven en consumenten geven de voorkeur aan lokale landbouwproducten. Ons belangrijkste doel is om onze binnenlandse markt te voorzien van voedsel van hoge kwaliteit tegen een eerlijke prijs. Dit bewijst eens te meer de noodzaak van projecten zoals deze nieuwe aardappelverwerkingsfabriek", aldus Lebedev.
Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018