Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Love Beets introduceert verpakte gele bietensalsa

Bieten hebben zich ontwikkeld van taaie wortelgroente tot een product dat bekend staat om zijn gebruiksgemak. Bieten zijn tegenwoordig verkrijgbaar als kant-en-klaar product, die op zichzelf of als ingrediënt voor een recept kunnen worden gebruikt. Bieten zijn nu zelfs in poedervorm op de markt verschenen, zodat ze gebruikt kunnen worden voor smoothies, dipsaus of salsa.

Tijdens de editie van CPMA in Toronto van vorig jaar introduceerde Love Beets zijn nieuwe bietenpoeder. Dit jaar lanceert Love Beets nieuwe innovaties in de vorm van een nieuwe bietensalsa en de gesneden en verpakte Honey & Vinegar Golden Beets. De salsa is een combinatie van gemarineerde kleine Sweet Chili-bieten met groene paprika, uien, jalapeño, cilantro en kruiden. Volgens George Shropshire is de salsa uniek in zijn soort. "Bietensalsa stond al een poos op onze radar. We zijn erg enthousiast dat we eindelijk gekomen zijn tot een recept met een passende verpakking, die we nu als product aan kunnen bieden," zegt Shropshire.

De vraag vanuit klanten naar gele bieten speelt volgens Shropshire al sinds dat Love Beets is opgericht. Love Beets komt deze vraag nu tegemoet met gesneden en verpakte gele bieten. "We zijn erg blij dat we nu een kleurrijke toevoeging aan ons assortiment kunnen presenteren," zegt Shropshire. De gele bieten van Love Beets komen overeen met het motto van het bedrijf, "No Mess, No Fuss." De gele bieten geven minder hardnekkige vlekken in kleding als rode bieten. Bovendien zijn de bieten voorgekookt, gesneden en direct klaar voor consumptie. De gele bieten zijn daarom onder andere ideaal als garnering in salades. "We hebben alle stappen genomen om dit product voor consumenten zo makkelijk mogelijk in het gebruik te laten zijn," zegt Shropshire.Verbeterde houdbaarheid
Vanaf dit jaar maakt Love Beets gebruik van nieuwe verpakking. Hierdoor wordt de houdbaarheid van de verse bieten verbeterd van 18 naar 36 dagen. De salsa is het enige product van Love Beets dat 18 dagen houdbaar is, wegens de aanwezigheid van de andere verse ingrediënten. De verbeterde houdbaarheid wordt verkregen door de toepassing van nieuwe technologie, zonder dat er gebruik wordt gemaakt van conserveringsmiddelen. Dankzij deze innovatieve ontwikkeling kan Love Beets over heel de VS zijn producten leveren, zonder dat door lange transporttijden de kwaliteit van de bieten enig risico loopt. Een andere verbetering in de verpakking is dat deze nu hersluitbaar is. Voordat de hersluitbare verpakking werd toegepast, moest de consument noodgedwongen de overgebleven bieten in een ander bakje doen.

Zowel de rode als de gele bieten zijn afkomstig vanuit de VS. Ze worden geteeld in regio's als New York, Texas en North en South Carolina. Sommige partners van Love Beets waren al in staat om gele bieten te telen, terwijl andere telers aanpassingen nodig hadden om voor meer volume ruimte te maken. De nieuwe producten van Love Beets zijn te vinden bij stand #317 op de CPMA-beurs in Vancouver.

Voor meer informatie:
Abbie Phillips
Love Beets
Tel: (+1) 856-457-8712

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018