Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Mercadona opent vestigingen in VK

Mercadona opent vestigingen in VK
De Spaanse supermarktketen Mercadona heeft een ambitieus vijfjarenplan onthuld om zijn marktpositie in Spanje te versterken. Daarnaast heeft de keten nieuwe locaties geopend in het noorden van Engeland. In de komende zes jaar gaat Mercadona €8,5 miljard investeren om winkels te renoveren en de logistiek te verbeteren. Er worden voor €1,5 miljard elf nieuwe winkels in Spanje opgezet. Voor de uitbreidingen in het Verenigd Koninkrijk heeft de keten een hoofdkantoor in Harrogate geopend.
Bron: euroweeklynews.com

Italië: Conad plant nieuwe winkels in 2018
Twee van de acht regionale coöperaties die samen de keten Conad vormen zijn van plan om in 2018 ongeveer 58 nieuwe vestigingen te openen. Conad Adriatico, dat de regio's Abruzzo, Molise, Marche, Basilicata en Puglia bestrijkt, wil 36 nieuwe winkels openen aan de hand van een investering van €20 miljoen. De totale winkelruimte van deze uitbreidingen komt neer op 34.000 vierkante meter. Conad Centro Nord, dat in de regio's Emilia-Romagna en Lombardije actief is, wil in de periode van 2018 tot 2020 €190 miljoen investeren in 22 nieuwe locaties, 14 renovaties en algehele modernisering van het winkelnetwerk.
Bron: esmmagazine.com

Meer retailomzet in maart voor Denemarken
De Deense retailomzet is in maart voor het eerst in vier maanden toegenomen, zo blijkt uit cijfers van het nationaal bureau van de statistieken van Denemarken. De retailomzet nam in maart maand op maand met 0,4% toe. In februari was nog sprake van een afname in omzet van 0,1%. De omzet van voedingsmiddelen en andere supermarktproducten steeg met 0,3%, terwijl die van andere producten met 0,7% toenam. De omzet van kleding nam met 1,2% af.
Bron: markets.businessinsider.com

Coop verwijdert geldautomaten uit winkels
De Nederlandse retailer Coop gaat geldautomaten uit zijn winkels verwijderen. De reden hiervoor is het toegenomen aantal ramkraken en andere berovingen bij de vestigingen. Volgens Coop staat het toegenomen aantal geldautomaten in supermarkten in verband met het aantal sluitingen onder bankfilialen. De toegenomen misdaadcijfers hebben de retailketen echter ervan overtuigd om de geldautomaten uit de winkels weg te halen.
Bron: esmmagazine.com

Spinneys opent supermarkt op luchthaven van Dubai
De supermarktketen Spinneys heeft zijn eerste vestiging bij Terminal 1 van de luchthaven van Dubai geopend. Het assortiment van de supermarkt is beschikbaar voor zowel binnenlandse als internationale reizigers, wat volgens het bedrijf binnen deze regio een primeur is. Eerder kondigde Spinneys al een aantal belangrijke nieuwe stappen aan met betrekking tot het uitbreidingsplan van 2018.
Bron: arabianbusiness.com

Spanje: positieve resultaten voor AhorraMas
De in Madrid gevestigde supermarktketen AhorraMas had in 017 positieve resultaten. De keten had ten opzichte van 2016 een toename in jaaromzet van 3,2% tot €1,6 miljard. De omzet van AhorraMas heeft al sinds 2007 een stijgende lijn. In 2007 genereerde het bedrijf een omzet van €1,2 miljard. In de periode van 2007 tot 2017 is de omzet in totaal met 34,3% toegenomen. Verder opende de keten in 2017 vier nieuwe locaties, waarmee het winkelnetwerk nu op in totaal 253 winkels staat. Dit geeft een totale winkelruimte van 203.825 vierkante meter. Alle winkels vallen onder het merk AhorraMas en variëren in omvang van 150 vierkante meter tot 1.800 vierkante meter. In de periode van 2016 tot 2017 werd jaar op jaar 11,3% minder geïnvesteerd. In 2018 wil het bedrijf €60 miljoen meer investeren in onder andere het openen van negen nieuwe vestigingen.
Bron: retailanalysis.igd.com

Spar-partner Ergon opent vier winkels op Sicilië
Ergon, dat partner is van Spar in Italië, heeft in de afgelopen paar weken vier nieuwe winkels geopend in Sicilië. Ergon kondigde onlangs aan een aantal nieuwe vestigingen in 2018 te gaan openen. Ook meldde het bedrijf tijdens het jaarlijks congres in Catania dat er in 2017 sterke resultaten waren behaald. "Despar is een grote familie die voortdurend in Sicilië blijft groeien," aldus Concetta Lo Magno van Ergon. Lo Magno benadrukte de positieve omzetresultaten van Despar-winkels in deze regio en het feit dat de winkels een aanzienlijk marktaandeel hebben ingenomen.
Bron: esmmagazine.com

VS: Supervalu maakt resultaten bekend
Supervalu Inc. had zowel in zijn vierde kwartaal als voor het afgelopen fiscale jaar een sterke omzet. Met name het groothandelssegment heeft goed gepresteerd, hoewel de retailafdeling een stuk trager liep. De in Minneapolis gevestigde keten had in de periode van een jaar tot 24 februari een toename in totale netto omzet van $3,25 miljard (€2,7 miljard). Jaar op jaar is dat een toename van 30%. Een deel van de omzet van $2,6 miljard (€2,1 miljard) is direct te herleiden tot de overname van Unified Grocers en AG Florida. De netto omzet van het vierde kwartaal was met 42% gestegen tot $1,07 miljard (€876,1 miljoen). De netto jaarwinst kwam neer op $46 miljoen (€37,7 miljoen).
Bron: progressivegrocer.com

VS: Amazon bezorgt bij auto's
Consumenten die lid zijn van Amazon Prime kunnen nu via de dienst Amazon Key boodschappen in hun auto laten bezorgen. Amazon Key is nu beschikbaar in 37 Amerikaanse steden, waarnaast er plannen zijn om de dienst verder uit te breiden. Via de dienst kunnen koeriers van Amazon bestellingen afleveren in de auto van de consument, wat meer gebruiksgemak voor deze consument oplevert. De auto's moeten geparkeerd zijn op locaties die geschikt zijn voor bezorgingen door Amazon. Dit kunnen openbare parkeergarages zijn of parkeerplaatsen aan de weg. Consumenten kunnen binnen het tijdsraam waarin de bestelling wordt bezorgd er voor kiezen om in plaats van het eigen adres de eigen auto als bezorglocatie aan te geven. Amazon Key kan alleen worden gebruikt voor bestellingen die niet door de ontvangende partij hoeven te worden ondertekend. Bovendien is de dienst alleen beschikbaar voor eigenaars van auto's van de merken Chevrolet, Buick, GMC, Cadillac of Volvo, die bovendien geen ouder bouwjaar dan 2015 mogen hebben. Verder is er bij de dienst een actieve OnStar of Volvo On Call-account nodig. Amazon is van plan om Amazon Key ook voor andere types aan auto's uit te breiden.
Bron: retailanalysis.igd.com

Canada: Minder winst voor Metro
In het tweede kwartaal van het Canadese Metro nam de omzet met 0,1% af tot CA$2,9 miljard (€1,85 miljard). De vergelijkende winkelomzet daalde in deze periode met 1,2%. De omzet had te lijden van de data waarop de week van kerst in het afgelopen jaar viel. Als deze kalenderinvloed buiten beschouwing zou worden gelaten, zou de vergelijkende winkelomzet zijn gestegen met 1,0%. De netto winst daalde in deze periode met 19,3% tot CA$106,9 miljoen (€68,25 miljoen), wat volgens Metro een direct gevolg is van meer bedrijfskosten door veranderingen in de arbeidswetgeving.
Bron: retailanalysis.igd.com

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018