Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Wanbeleid importeurs en exporteurs exotische producten"

De markt voor exoten maakt momenteel niet zijn beste tijden door vanwege de beperkte vraag en de hoge prijzen op de internationale markten. Dit is te wijten aan wanbeleid van zowel de exporterende bedrijven als de importeurs van dit soort fruit.

Dit slechte management zorgt voor hoge prijzen die ver afliggen van de daadwerkelijke waarde van de producten. Daarnaast is er sprake van een groeiend gebrek aan informatie over de werkelijke voedingswaarde van het fruit. Ook zijn er beperkingen met betrekking tot het verpakkingsformaat. Nu zijn er slechts verpakkingen van 3 kilo beschikbaar terwijl "men een nieuw verpakkingsconcept zou kunnen invoeren, waardoor een hogere verkoop gerealiseerd zou kunnen worden met concurrerende prijzen", aldus José Luis García Burgos, van Global Fruits Flowers.



Global Fruits Flowers, een multinational gespecialiseerd in tropisch fruit, werkt met aangesloten telers in alle Mexicaanse staten. Het areaal van MD2-ananas van het bedrijf heeft een omvang van 8.000 hectare, maar ze telen ook "bananen, exotisch fruit en de beste cacao ter wereld sinds de negentiende eeuw vanwege zijn smaak en geur".



Onder de exotische producten van het bedrijf bevinden zich zuurzak, passievrucht, carambola, babybanaan, guave, physalis en boomtomaat. José Luís vertelt dat het de doelstelling van het bedrijf is om zijn positie op de wereldwijde markt te versterken en zijn klanten kwaliteit en goede prijzen te bieden.



"We proberen leider te zijn in de verhandeling van tropische en exotische producten. We realiseren ons namelijk dat de tekortkomingen van het systeem ervoor zorgen dat de producten duurder worden. We gaan proberen te zorgen voor een betere verhandeling op de verschillende markten door het aanbieden van betere volumes tegen betere prijzen".



60% van de telers van Global Fruits Flowers is afkomstig uit Mexico en 40% uit andere landen in Latijns-Amerika, afhankelijk van het seizoen. De samenwerking met telers en exporteurs is direct, zodat het bedrijf altijd een uitstekende kwaliteit en goede prijzen kan garanderen voor de export naar de verschillende markten van Europa en het Midden-Oosten.

Meer informatie: 
Global Fruits Flowers
Publicatiedatum: