Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Rode dadels uit Azië op weg superfood te worden

Gezondheidsbewuste consumenten gebruiken dadels om desserts op natuurlijke en voedzame wijze te zoeten. Toch bevat deze zuidvrucht veel suiker. Een nog vrij onbekende Aziatische vrucht, die bekend staat als de Chinese rode dadel, zou weleens de nieuwe favoriete snack van foodbloggers kunnen worden. De vrucht bevat namelijk half zoveel suikers en calorieën dan een gewone dadel. Jujubes worden rode dadels genoemd omdat ze er hetzelfde uitzien en hetzelfde smaken als bruine dadels uit het Midden-Oosten. De Aziatische vitaminebommetjes zijn echter niet alleen rijker aan antioxidanten maar bevatten ook nog eens 32 maal zoveel vitamine C. 

Een portie van drie dadels bevat 54 calorieën en gemiddeld 12 gram suiker. Drie rode dadels leveren daarentegen maar 28 calorieën en 6 gram suiker. Ze zijn niet alleen rijk aan vitaminen en mineralen maar worden ook al duizenden jaren lang in de Chinese geneeskunde toegepast tegen slapeloosheid en angststoornissen omdat ze adaptogene stoffen bevatten die stress verminderen. 

De dailymail.co.uk schrijft dat het fruit, dat vers kan worden gegeten maar meestal in gedroogde vorm wordt geconsumeerd, een energieboost geeft en het lichaam helpt herstellen. Het fruit is al generaties lang een basisproduct in landen als Zuid-Korea en China maar staat pas sinds een paar jaar in het westen in de belangstelling. Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018