Mededelingen

Vacaturesmeer »



Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland




Komkommersmaak upgraden

Voor wie komkommer een beetje waterig van smaak vindt, vindt via #smashedcucumber op Instagram extra inspiratie om de smaak te upgraden. De techniek kom uit het Verre Oosten. In Aziatische landen is het de gewoonte om de schijfjes komkommer een beetje te prakken waardoor ze de smaak van de dressing beter kunnen 'opslorpen'. Van het zachte oppervlak van gesneden komkommers glijdt de dressing makkelijk af in tegenstelling tot de gerafelde randjes van de geprakte komkommer. Een geprakte komkommer geeft tevens meer smaak af.



Het smashen van de komkommer lijkt op de techniek die ook voor het ontvellen van knoflooktenen wordt gebruikt: leg een keukenmes plat op de komkommerschijfjes en duw of sla op het lemmet. Smashed komkommer op Chinese wijze  maak je door er wat zout over te strooien. Dat maakt de schil zachter en het vruchtvlees wordt er steviger door. Gebruik hiervoor verse komkommers, want oudere exemplaren veranderen in moes. Ook lekker is sojasaus, rijstazijn, look, chilipeper of sesamolie toevoegen.

Bron: Nieuwsblad.be


 

Publicatiedatum: 2-5-2018

 



 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: