Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Colombiaanse kruidenteelt wordt volwassen

"De trend van de gastronomie en de betere kennis over de medicinale kwaliteiten en voedingswaarde van kruiden hebben gezorgd voor een goede positionering van kruiden op de internationale markten. De vraag groeit dankzij grotere consumptie en gebruik thuis en in restaurants over de hele wereld en zelfs in de farmaceutische en natuurlijke cosmetica-industrie", vertelt Francina Hernandez, van La Corsaria. Een van de belangrijkste landen voor de teelt van kruiden is zonder twijfel Colombia. De klimatologische omstandigheden van het land, de geografische situatie en de nabijheid van de evenaar hebben een positieve invloed op de eigenschappen van dit soort verse gewassen. Hierdoor worden kruiden voortgebracht met een geur, kleur en smaak die sterk verschilt van verse kruiden die geoogst worden in landen met een seizoensgebonden klimaat. Dat is een kracht voor de export.

"Colombia heeft een goede positie in de sector van versproducten. Wanneer de logistieke barrières, die vaak een belemmering vormen, eenmaal overwinnen zijn, brengen telers en handelaars blijvende zakelijke relaties tot stand. Dat gebeurt ook in de kruidensector. Van onze producten is munt het meest bekend met een hoge en stabiele consumptie. In het geval van basilicum is er de laatste jaren sprake van een sterke groei," vervolgt Hernandez. Voor andere kruiden, zoals tijm, roosmarijn, bieslook, oregano en laurier is er sprake van een middelmatige maar stabiele consumptie, terwijl de aanwezigheid van dragon op de markt beetje bij beetje toeneemt. Ondanks de hoge kwaliteit van de kruiden van Colombia is er sprake van nieuwe en sterke concurrenten, zoals Spanje, Marokko, Israël en Afrika. Hoewel de kwaliteit van de producten uit deze landen anders is, zijn ze concurrerend door de lagere prijzen.

Volgens Hernandez zijn Colombiaanse bedrijven van mening dat de teelt in Colombia volwassen wordt en groeit. Hun belangrijkste uitdaging is zich te richten op het blijven verbeteren van de kwaliteit en de processen, zodat ze hun aanbod kunnen uitbreiden zonder beïnvloed te worden door de groeiende concurrentie. Hierbij proberen ze klanten aan zich te binden en in te spelen op hun behoeften.Aangezien het gaat om bederfelijke producten bemoeilijken de logistieke omstandigheden van Colombia het transport naar sommige Europese landen, waarnaar geen directe vluchten bestaan. Dat verplicht de verhandelaars tot chartervluchten met hogere tarieven, waardoor de prijzen stijgen.

"Om het logistieke probleem op te lossen, zoeken Colombiaanse bedrijven naar zakelijke partnerschappen die oplossingen bieden en hen helpen om concurrerender te zijn in hun prijzen, zodat de hele wereld kan profiteren van de hoge kwaliteit van de Colombiaanse kruiden", besluit de exporteur.


Meer informatie:
Francina Hernandez B.
FRANCINA HERNANDEZ B..
La Corsaria S.A.S
Bogotá, Colombia
Móvil: (+ 34) 663579428
E: francina@lacorsaria.com
www.lacorsaria.com

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018