Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Noten- en fruitexport Oekraïne met 68% gestegen

In de periode januari t/m maart 2018 bereikte de export van Oekraïens noten en fruit een waarde van €46,6 miljoen, wat 68% meer is dan een jaar geleden. Volgens de Ukrsadprom Association behoorden walnoten (€34 miljoen), diepgevroren zachtfruit (8,2 miljoen) en hardfruit (€4 miljoen) tot de belangrijkste exportcategorieën. "Van deze producten daalde alleen zachtfruit in waarde en volume. Het volume walnoten dat Oekraïne exporteerde, groeide van 7.000 naar 13.000 ton en dat van appelen en peren van 6.000 naar 14.000 ton.

In de EU was de vraag naar Oekraïens fruit en zachtfruit het grootst (60% van de inkomsten van Oekraïense exporteurs). Appelen worden vooral afgezet in de GOS-staten en de EU, en dan met name in Wit-Rusland, Moldavië en Zweden. De gemiddelde exportprijs van appelen lag dit jaar hoger dan €261,78 per ton. 

Frankrijk importeerde ter waarde van €5,6 miljoen aan fruit, Turkije voor €5,3 miljoen, Polen €3,3 miljoen, Wit-Rusland €3 miljoen, Griekenland €2,8 miljoen, Duitsland €2,3 miljoen en Nederland €2,2 miljoen. De import van fruit en zachtfruit naar Oekraïne bereikte in de periode januari t/m maart 2018 een waarde van €117 miljoen. 

Open4business.com.ua schrijft dat de import voornamelijk bestaat uit exotische AGF (citrus, bananen en overig fruit). Als men alleen het traditionele fruit en zachtfruit uit Oekraïne in beschouwing neemt, dan had het land een buitenlands handelsoverschot van €32,7 miljoen. De handelsbalans van hardfruit was de laatste jaren echter negatief. 


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018