Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Britten zijn anders naar groenten gaan kijken

Culinair schrijver Sejal Sukhadwala herinnert zich het vegetarische menu van haar Londense school in de jaren tachtig nog goed. "Ze gaven me gewoon hetzelfde als de rest maar dan zonder vlees." De schoolmaaltijden staken schril af bij de maaltijden die ze thuis voorgeschoteld kreeg. Haar moeder, een Gujarati vegetariër, kookte okra en pompoen van de markt in Wembley of Southall. Ze bracht deze op smaak met koriander, komijn, kurkuma en chili en bereidde ze op talloze manieren. Het eten op school daarentegen was altijd gekookt en flauw. 

Nu, in 2018, heeft Sukhadwala het idee dat er een cultuurverschuiving plaatsvindt in de houding van Britten ten aanzien van groenten. De voorbije tien jaar zijn Britten totaal anders over groenten gaan denken. Ineens zijn velen van hen uit zichzelf groenten gaan eten en niet alleen omdat 'het moet'. Deze verandering is overal in terug te zien, van het succes van groentekookboeken tot de veganistische menukaarten van hippe restaurants en de koolhydraatarme plantaardige alternatieven voor pasta en granen in het supermarktschap. Eén van de grootste veranderingen is de veelzijdige manier waarop koks groenten vandaag de dag bereiden, variërend van inmaken tot grillen, frituren en raspen, in plaats van ze op de automatische piloot te koken. 

Volgens de theguardian.com is er zelfs sprake van een hernieuwde belangstelling voor lokaal geteelde wortelgewassen. Tussen 2016 en 2017 groeide de afzet van kroten in het Verenigd Koninkrijk met €38,9 miljoen, een groei van 6% in één jaar tijd. Nog opvallender is het groeiend aantal mensen dat overschakelt naar een volledig plantaardige voeding (#plantbased). Het aantal Britse veganisten is sinds 2006 met 360% gestegen. Eén van de opvallendste voedseltrends is het idee van groenten als hoofdingrediënt. Publicatiedatum :Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018