Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Wibo van den Ende, Safe:

"Vraag naar Valencia-types veel groter dan voorheen"Tholen - Met de eerste citroenenoogst is het Zuid-Afrikaanse citrusseizoen weer aangevangen. "Over ruim twee weken hopen we de eerste sinaasappelen weer in te gaan pakken", vertelt Wibo van den Ende van Safe. "Over de hele linie lijkt het een goede oogst te worden met meer Klasse I dan Klasse II-fruit."
 
Voor de export naar Europa zijn er de nodige kanttekeningen door de regels die gelden met betrekking tot black spot en de false codling moth (fcm). "Wat de invloed daarvan is, gaat met enkele weken duidelijk worden. Ook de droogte heeft op bepaalde farms forse impact. De omstandigheden variëren in de Westkaap behoorlijk per blok of plantage', vertelt Wibo.

Opmerkelijk is volgens de producent de aanplant van nieuwe mandarijnenvariëteiten. Ook komen er jaarlijks in Zuid-Afrika meer citroenen in productie. Verder zorgt de wereldwijde toename van de vraag naar perssinaasappelen voor een boost naar de Valencia-types. "Daarnaar zien we opvallend meer vraag dan voorheen."
 
"Wij richten ons traditiegetrouw weer hoofdzakelijk op de retail en catering in Europa. Hiervoor werken we nauw samen met Haluco in Bleiswijk. Verder zijn het Midden- en Verre Oosten traditiegetrouw goede afnemers van Zuid-Afrikaans citrus. De export naar Rusland wordt wat minder, verwachten wij. De export naar de VS en Canada wordt daarentegen meer", vertelt Wibo.
 


Voor meer informatie:
Wibo van den Ende
Safe
Mob:0027 82 5563890
wibo@safe.co.za
www.safe.co.za

Publicatiedatum :
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018