Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Chinese knoflookprijzen blijven laag

De prijs bewaarknoflook in de Chinese regio Jinxiang begon een maand eerder te dalen. De prijs stond aan het begin van die maand nog op 3,6 yuan (€0,47) per kilo, maar is inmiddels met 23,8% gedaald. Tegelijkertijd is de export in maart ten opzichte van februari toegenomen. Zodoende is er nu sprake van een trend binnen de knoflooksector waarin de prijzen dalen en de export toeneemt.


Knoflookplantage

Knoflook uit bewaring heeft in 2018 weinig concurrerend vermogen. De meeste exporteurs met bewaringsmogelijkheden zijn pessimistisch over de vooruitzichten van knoflook in bewaring. Ze proberen uit alle macht van hun voorraad af te komen, wat importeurs de gelegenheid geeft om de prijs verder omlaag te dringen. 

Verse knoflook uit Yunnan kwam in maart in grote volumes op de markt. Dit nieuwe aanbod zette nog meer druk op de prijzen van knoflook in bewaring. Daarnaast werden in maart veel politieke congressen gehouden. Chinese instanties op het gebied van milieubescherming waren daarom strenger met betrekking tot inspecties. Deze inspecties hebben er onder andere toe geleid dat de gehele sector voor gesneden knoflook in maart werd gedwongen te stoppen met productie. Hierdoor werd de consumptie van knoflook enorm verminderd, met als direct gevolg een verdere prijsafname voor knoflook

Het knoflookaanbod van Yunnan loopt tot medio april. Zodra het aanbod uit Yunnan opdroogt, komt echter het vroege knoflook van Henan en Jiangsu in grote volumes op de markt. Er is niet genoeg tijd om de enorme reserves aan knoflook in bewaring weg te werken, wat betekent dat de vooruitzichten voor knoflook in bewaring niet geweldig gaan zijn.

Bron: sxrb.com

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018