Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Denemarken: Fakta sluit 47 vestigingen

Roemenië: Penny Market verwacht omzettoename van 13%
De supermarktketen Penny Market, dat onderdeel is van de Duitse Rewe-groep, had in 2017 jaar op jaar een toename in omzet van 17%. De jaaromzet van 2017 kwam daarmee tot bijna RON 3 miljard (€656 miljoen). De keten verwacht in 2018 een toename in jaaromzet van 12-13%, aldus Penny Market-directeur Daniel Gross.
Bron: romania-insider.com

Sligro Food Group heeft lichte omzetafname in eerste kwartaal
De Nederlandse groothandelaar Sligro Food Group zag zijn like-for-like-omzet in het eerste kwartaal van zijn fiscaal jaar afnemen met 0,7%. Als overnames worden meegerekend, zoals de overname van de distributieafdeling van Heineken, had Sligro in deze periode een toename in omzet van jaar op jaar 7,9%. De kwartaalomzet kwam neer op €722 miljoen, ten opzichte van de €669 miljoen van vorig jaar.
Bron: esmmagazine.com

Denemarken: Fakta sluit 47 vestigingen
In een poging om de eigen financiële positie te verbeteren gaat de Deense keten Fakta met het einde van mei 47 vestigingen sluiten. Op dit moment heeft Fakta 400 filialen, dat door de sluitingen wordt teruggebracht naar 359. In 2016 had Fakta een verlies van 124 miljoen kronen (€16,7 miljoen). Sindsdien heeft het bedrijf zichzelf weten te verbeteren, hoewel 2017 nog steeds werd gekenmerkt door een verlies van 18 miljoen kronen (€2,4 miljoen).
Bron: cphpost.dk

Iceland werkt samen met JD.com voor vestiging in China
De Britse supermarkteten Iceland staat op het punt om in China een online supermarkt op te zetten in samenwerking met de Chinese e-commercegigant JD.com. Iceland staat bekend om zijn huismerk voor diepvriesgoederen. De online supermarkt wordt geïntroduceerd op het platform JD Worldwide. Via dit platform zijn huismerkproducten van Iceland te verkrijgen, waaronder ontbijtgranen, koekjes en sauzen. Daarnaast worden ook merkproducten aangeboden.
Bron: thedrum.com

Metro stelt winstverwachting omlaag bij voor Russische tak
De Duitse retailer Metro heeft zijn winstverwachting voor 2017/18 omlaag bij gesteld met betrekking tot zijn activiteiten in Rusland. Als gevolg hiervan zijn de aandelen van Metro in waarde gedaald. Wegens slechte prestaties in Rusland zal de bruto winst volgens Metro slechts marginaal toenemen. Eerder was nog uitgegaan van een winsttoename van 10%. Metro heeft een netwerk van groothandelszaken in 35 landen, waaronder de Real-hypermarkten in Duitsland. Analisten verwachten dat de omzet met slechts 0,5% toe zal nemen, terwijl eerder nog werd gedacht aan een omzettoename van 1,1%.
Bron: 4-traders.com

Zwakke kwartaalomzet voor Britse retailsector
De Britse retailsector had in de drie maanden tot en met maart zijn grootste daling in kwartaalomzet van het afgelopen jaar. Het kwartaal werd gekenmerkt door koud weer met sneeuwval, wat mogelijk de reden is waarom veel consumenten minder vaak boodschappen deden. De retailomzet was in maart 1,2% lager dan in de maand ervoor. Daarmee is de omzet meer afgenomen dan dat analisten van Reuters hadden verwacht. Over het gehele kwartaal daalde de omzet jaar op jaar met 0,5%.
Bron: esmmagazine.com

Oman: Lulu Group opent volgend jaar winkelcentrum
Lulu Group International opent begin volgend jaar een winkelcentrum onder het merk Nujum in de stad Amerat in Oman. Het doel van Lulu is om een innovatieve winkelervaring aan te bieden. Het is voor het eerst dat er in Oman een winkel onder het Nujum-merk wordt opgezet, hoewel het merk in het Midden-Oosten al langer naamsbekendheid binnen de lokale supermarktsector heeft verkregen. De aanbouw van het middelgrote winkelcentrum is inmiddels al begonnen.
Bron: muscatdaily.com

Amazon maakt meer werk van Indiase supermarktsector

Amazon.com Inc verwacht dat de helft van alle activiteiten van het bedrijf in India in de komende vijf jaar zich af gaan spelen in de Indiase supermarktsector. Amazon is zodoende bezig om zijn aanbod in het Indiase supermarktsegment breder te maken. Ook worden versproducten aan het assortiment toegevoegd. "Ik ga niet speculeren over wanneer we AmazonFresh introduceren. Als je me echter naar de komende vijf jaar vraagt, gaan we alles van avocado's en aardappelen tot vlees en ijs binnen twee uur bij de consument leveren," aldus Amit Agarwal, die de Indiase tak van Amazon leidt.
Bron: reuters.com

VS: Wegmans vermindert verspilling
Wegmans Food Markets gaat zijn Zero Waste-initiatief uitbreiden naar meer winkels in het eigen netwerk. Het initiatief om voedselverspilling tegen te gaan werd in 2016 voor het eerst als pilot uitgevoerd in Canandaigua te New York. Het beleid wordt nu ook toegepast in winkels in Pittsford, Ithaca en Alberta Drive te New York, in Westwood te Massachusetts en in Allentown te Pennsylvania. Met het Zero Waste-initiatief wil Wegmans alle vormen van verspilling in de bedrijfsvoering tegen te gaan. Dit geldt dan met name voor de verspilling van voedsel. Het initiatief gaat uit van drie verschillende middelen, namelijk hergebruik, vermindering en recycling. Bij het initiatief wordt samengewerkt met het IT-bedrijf Rubicon Global, dat zich heeft gespecialiseerd in duurzaamheid en recycling. Het initiatief wordt in fases naar de nieuwe winkels uitgebreid.
Bron: supermarketnews.com

VS: Kroger voltooit verkoop buurtwinkelsegment
Kroger heeft de verkoop van zijn buurtwinkelnetwerk voltooid. De buurtwinkels zijn overgedragen aan de Britse buurtwinkelketen EG Group voor $2,15 miljard (€1,76 miljard). Kroger gaat daarnaast $1,2 miljard (€980 miljoen) gebruiken om meer vaart te zetten achter een plan om aandelen terug te kopen. In totaal werden 762 buurtwinkels aan EG Group verkocht. Onder dit netwerk bevinden zich 66 franchise-vestigingen. De 762 buurtwinkels zijn verspreid over 18 Amerikaanse staten en hebben een werkleger van 11.000 stafleden. De buurtwinkels vallen onder de merken Turkey Hill, Loaf 'N Jug, Kwik Shop, Tom Thumb en Quik Stop.
Bron: progressivegrocer.com

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018