Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Rapport RIVM-onderzoek cumulatieve blootstelling residuen gewasbescherming verschijnt 1 juli 2018

De opleverdatum van het onderzoek door het RIVM naar de cumulatieve blootstelling van gewasbeschermingsmiddelen verschijnt op 1 juli 2018 en niet in maart, zoals eerder aangekondigd. Dat schrijft minister Bruins voor Medische Zorg en Sport in antwoord op vragen vanuit de Tweede Kamer.

Er zijn diverse stappen nodig om bij de risicobeoordeling van residuen rekening te kunnen houden met combinatie-effecten. Belangrijk is dat de European Food Safety Authority (EFSA) het door het RIVM ontwikkelde model om de cumulatieve blootstelling te berekenen moest valideren en uitwerken voor toepassing in het Europese wettelijke kader. De EFSA heeft het rekenmodel nu gepubliceerd en zo beschikbaar gemaakt voor gebruik. Toepassing van het model bij het vaststellen van residunormen vraagt nog verdere uitwerking en internationale afstemming.

Het RIVM zal het model nu gebruiken voor een risico-inschatting voor de bevolking in Nederland. Oorspronkelijk zou het RIVM zijn werk starten voordat EFSA het model had gevalideerd. Nu de EFSA het model heeft gepubliceerd, kan het RIVM zijn risicoschatting hierop baseren. Dit voorkomt discussies over de gebruikte methode. Het rapport verschijnt daardoor op 1 juli 2018 en niet in maart, zoals eerder aangekondigd.

Bron: Ministerie van Volksgezondheid

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018