Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Omzet blijft na drie jaren met recordomzet licht achter

Voorzitterswissel Veiling Zaltbommel: Rene Simons volgt Toon van Tuijl op

Na veertien jaar bestuurlijk actief te zijn geweest bij Veiling Zaltbommel, waarvan de laatste 6 jaar als voorzitter, heeft de heer A. (Toon) van Tuijl (foto) tijdens de jaarvergadering op woensdag 18 april afscheid genomen. Dit in verband met het bereiken van de statutair gemaximeerde zittingstermijn. Op voorstel van het bestuur werd hem het erelidmaatschap toegekend als blijk van waardering. Als zijn opvolger is door het bestuur de heer R. (Rene) Simons, zachtfruitteler te Haaren (Noord Brabant) benoemd.


Rene Simons en Toon van Tuijl

In de jaarvergadering werd tevens stilgestaan bij het resultaat van Veiling Zaltbommel over 2017. Het jaar waarin het 100-jarig jubileum werd gevierd, maar ook het jaar waarin voor het eerst sinds jaren geen GMO programma ten uitvoer werd gebracht. De omzet bleef met € 50,8 miljoen, na drie achtereenvolgende jaren met een recordomzet, licht achter (- 4%). Naast een negatieve invloed op de volumes door de nachtvorstschade bij hard- en zachtfruit, was er sprake van uitdagender marktomstandigheden waardoor de prijsvorming bij verschillende producten onder druk stond. Desondanks is een bescheiden positief nettoresultaat gerealiseerd.


Voor meer informatie:
Peter van Osch
Veiling Zaltbommel
Stationsweg 28
5301 KH Zaltbommel
Tel: 0418-579911
P.vanOsch@veiling-zaltbommel.nl
www.veiling-zaltbommel.nl
Publicatiedatum: