Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spanje: Kersenseizoen zonder overlap verwacht

De vorstin maart heeft een groot deel van de kersenteelt in Spanje aangetast.In de meeste gevallen veroorzaakt dit een vertraging van de oogst enafhankelijk van het gebied zullen er oogstverliezen zijn.




"Gelukkig zijnwij niet direct geraakt door de vorst, hoewel er in Lleida teeltbedrijven zijnwaar tot wel 40 %, vooral van de vroege rassen is aangetast door de lagetemperaturen", vertelt Francesc Pena, directeur van SAT Bepa.

Vanwegede vertraging in bijna alle teeltzones wordt een kersenseizoen zonder overlapverwacht in tegenstelling tot de situatie vorig jaar. "Eerst zullen dekersen in Tarragona geoogst worden, gevolgd door die in Baix Segre enBajo Cinca en nog later die van La Almunia en Valle del Jerte".

Na eenkoudere winter en lente dan gebruikelijk zullen de opbrengsten lager zijn,waardoor er sprake zal zijn van grotere maten en een betere kwaliteit."Dat zal vooral te merken zijn bij steenfruit. Sinds jarenzetten veel telers in Catalonië en Aragón in op grote hoeveelheden. Dit jaar zullende opbrengsten merkbaar dalen en dat zal ervoor zorgen dat de bomen fruit van betere kwaliteit zullen leveren", geeftFrancesc aan.




De teelt van hetCatalaanse bedrijf zal met 50 % groeien. "Dit jaar komt er 8 hectare nieuw bij, waardoor we van 16 naar 24 hectare zullen gaan", geeft Francesc Pena aan. "We zijn bezig met de voorbereidingen voor de bedekte teelt om eerder te kunnen oogsten en te kunnen profiteren van een klein marktvenster tussen de kersen van het zuidelijk en noordelijk halfrond. We denken dat dat zowel qua prijzen als qua merkpositionering interessant zal zijn. We verwachten de eerste oogsten binnen twee jaar".


"We zetten in op de verhandeling van kersen die aan de boom gerijpt zijn, waarvan de smaak en zoetheid opvallen. We zijn ook bezig met het implanteren van teeltmethodes met Zero Waste certificering, zodat onze consumenten kiezen voor een zo duurzaam mogelijk product", aldus Pena.

SAT Bepa richt zich op bestemmingen waar het product in niet meer dan 8 dagen na de oogst geleverd kan worden. Daarom verzenden ze met name naar Europa, Singapore of Hong Kong op voorwaarde dat het via luchttransport is. "De nabijgelegen bestemmingen zijn ons doel, zodat we echt smakelijk fruit kunnen aanbieden. We verkopen met name aan traditionele markten en aan de Catalaanse supermarktketen Bon Preu, evenals aan enkele Europese supermarktketens door middel van onze distributeurs".

Contactinformatie:
Francesc Pena
SAT BEPA
Les Eres, 19. Seròs. Lleida. España
T: +34 973780064
M:+34 626493104
francesc@olimpfruit.com
www.olimpruit.com 
Publicatiedatum: