Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

telers zitten met avocado's in de maag

Wie is met het geld voor de avocadofabriek aan de haal gegaan?

De Kisii avocadoverwerkingsfabriek had een baanbrekende investering moeten worden maar is na vijf jaar nog niet voltooid. De €1,2 miljoen kostende faciliteit zou dagelijks 80 ton fruit gaan verwerken en werk bieden aan honderden jongeren. Telers schakelden in afwachting hiervan over op de teelt van avocado's maar vragen zich nu af wat ze met hun fruit moeten doen. 

Gouverneur James Ongwae startte het project in november 2013 in samenwerking met Australische en Turkse investeerders, die de fabriek op zouden zetten. Ongwae stelde toen dat de staat maatregelen moest nemen om de avocadoproductie te verhogen. Deze maatregelen bestonden onder meer uit het subsidiëren van kwekerijen met als doel de productie van één miljoen avocado's per jaar. 

Volgens standardmedia.co.ke stuurde hij in december 2014 30 ton avocado-olie naar Mexico met de belofte dat het land op weg was om de belangrijkste avocado-olie producent van Kenia te worden. "De avocadoverwerkingsfabriek zal gericht zijn op het toevoegen van waarde door de productie van sap, olie en siropen, waarmee telers verzekerd zullen zijn van een vast inkomen en er banen voor jongeren gecreëerd worden," vertelde Ongwae. Tijdens een recent bezoek aan een telersbijeenkomst in Kisii, trachtte Ongwae de vrees weg te nemen dat de fabriek van de baan is door de aanwezigen te vertellen dat er een nieuwe aannemer aangesteld is om het project verder uit te voeren en dat de fabriek binnen twee maanden opgeleverd zal worden.


 Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018