Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
handelsbrug tussen Nederland en Mexico

Nederlands Centrum voor kwaliteitscontrole in Mexico geopend

United Producers of Mexico zal in de staat Guanajuato in Mexico het Dutch Center for Quality Control openen.

United Producers of Mexico (UPM) werkt aan een handelsbrug tussen Nederland en Mexico door Europese importstandaarden voor agrarische producten uit Mexico te implementeren. Om een sterke en langdurige samenwerking tussen Nederlandse importeurs en Mexicaanse exporteurs en telersverenigingen tot stand te brengen, heeft UPM meerdere acties ondernomen. Sinds mei 2016 heeft UPM een kantoor in Rotterdam om nauwe banden te kunnen onderhouden met Nederlandse importeurs. 

 

Het Dutch Center for Quality Control wordt geopend in de staat Guanajuato. Op 20 april 2018 werd er in Den Haag een intentieverklaring ondertekend door het Nederlandse ministerie van landbouw en de gouverneur van Guanajauto. Het Center zal samenwerken met Mexicaanse exporteurs en telersorganisaties om Nederlandse importeurs rechtstreeks in contact te brengen met telers. 

In de week van 16 tot 21 april bracht de gouverneur van Guanajuato, Miguel Marquez Marquez, samen met een delegatie telers uit zijn staat een bezoek aan Nederlandse importeurs. De telersgroep beschikt over een areaal van duizenden hectare waarop 20 verschillende soorten groenten en fruit worden geteeld, variërend van asperges en zachtfruit tot uien en broccoli. De groep is geïnteresseerd in de directe verkoop aan Nederlandse importeurs via strategische allianties en contractteelt. 

Voor meer informatie:
Lia Bijnsdorp
lia.bijnsdorp@upmeurope.nl
Publicatiedatum: