Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Recente ontwikkelingen in maart

Situatie sinaasappelmarkt EU

In de EU lag de gemiddelde prijs voor sinaasappelen op €70 per 100 kilo, wat boven het vijfjarig gemiddelde is. In Spanje, Portugal en Griekenland bedroegen de prijzen respectievelijk 141%, 143% en 106% ten opzichte van het vijfjarig gemiddelde. 

In Italië daalden de prijzen in januari plotseling als gevolg van een korte periode van overaanbod en omdat fruit schade had opgelopen als gevolg van het slechte weer. Dit was echter van korte duur en de prijzen kwamen snel weer terug op niveau. In februari lagen ze alweer 17% boven het niveau van januari en op 112% ten opzichte van het vijfjarig gemiddelde. In maart stegen ze met nog eens 9% naar €90 per 100 kilo. 
Achtergrond

Als gevolg van slechte weersomstandigheden in de Verenigde Staten, Brazilië en de EU zal het wereldwijde aanbod sinaasappelen voor de verse consumptie in 2017-2018 waarschijnlijk 7,5% lager zijn dan het voorgaande jaar. (bron: USDA-rapport)
Naar verwachting zal dit leiden tot hogere prijzen en tot dusver hebben alle producerende EU-landen maandelijks prijzen geregistreerd, die in veel gevallen ruim boven die van de referentieperiode liggen. De gemiddelde prijs in de EU ligt sinds het begin van het jaar boven de maximumprijs van de laatste vijf jaar.

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018