Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lage industrieprijzen nopen Argentijnen tot export

Tholen - Als gevolg van de lage industrieprijzen zullen er dit jaar fors meer Argentijnse citroenen geëxporteerd worden. De verwachting is dat de export dit jaar ruim 30% hoger uit zal vallen. In week 11 ging de eerste export naar Oekraïne van start, maar dat betrof nog beperkte volumes. In week 12 kwamen daar Rusland, Canada en Griekenland bij als afzetbestemmingen. In de eerste weken was Citrusvil met afstand de grootste Argentijnse exporteur.

Het gros van de Argentijnse citroenenexport is vooralsnog gericht op Oekraïne en Rusland. Men begint nu ook in te pakken voor de Europese markt en die aankomsten worden eind mei in Nederland verwacht. Deze week bestaat de aanvoer op de Europese markt nog hoofdzakelijk uit Spaanse Primofiori-citroenen, maar dit seizoen zit in zijn laatste staartje, waarna het seizoen wordt opgevolgd met Verna-citroenen.