Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Acht ZON Telers staan in de picture

Tweede seizoen Nederland Proeft van start

Kookprogramma's zijn populair en groenten staan daarin centraal. Ook dit seizoen brengt RTL 4 ze in nauwe samenwerking met Vaneigenbodem.nl en het Nationaal Actieplan Groente en Fruit. Zowel RTL 4 als de telers zijn enthousiast over de formule, vertellen Leander van de Griend en Ilona van Osch die vanuit ZON fruit & vegetables de deelname aan Nederland Proeft coördineren.


John Beeren, foto Vaneigenbodem.nl

De eerste aflevering was afgelopen week op de televisie. Daarbij ging presentator Winston Post op bezoek bij teler John Beeren die zowel asperges als op grote schaal aspergeplanten teelt. Kok Ed Hoogendijk maakte vervolgens gezonde en lekkere gerechten met de asperge. In de 7 programma's, die nog volgen, komen vervolgens aan bod Joan van den Beuken (snackkomkommers), Peter van Bree (tomaten), Erik Gubbels (paprika), John Peeters (rabarber), Sjraar Hoeijmakers (courgette), Ger Coenen (prei) en Maarten Claessens (venkel).

Nederland Proeft heeft een belangrijk doel: de consumptie van groenten en fruit stimuleren. Met oog op dit doel is er een extra pijler toegevoegd aan het tv-programma: Ga Voor Kleur! Middels deze pijler worden kijkers geïnspireerd om gezond
en gevarieerd te eten. Nederland Proeft biedt in het kader van dit thema een podium aan gezonde initiatieven en concepten.

Bovendien worden er verschillende experimenten uitgevoerd. Hoe reageren sporters op een gezonde kantine? En eten kinderen meer groenten als het leuk gepresenteerd wordt?

Nederland Proeft wordt vanaf 22 april t/m 10 juni iedere zondag om 17:30 uur uitgezonden op RTL 4.

Voor meer informatie:
ZON fruit & vegetables
Leander van de Griend
Accountmanager / Verkoop Retail
ZON fruit & vegetables
T. +31 (0) 77-3239777
M.+31 (0) 6-30382884
F. +31 (0) 77-3239694
E. leander.van.de.griend@royalzon.com
I. www.royalzon.com



Publicatiedatum: