Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Sophie Ye, KX Food

“Biologische gember is aan een opmars bezig”

Tholen – "Vier jaar geleden was het voor consumenten nog moeilijk om aan gember te komen. Nu kun je in elke supermarkt gember kopen", vertelt Sophie Ye van KX Food. Het bedrijf is één van de grootste gemberimporteurs in Europa. "Veel gember gaat naar de Scandinavische landen, Duitsland en de Zuidelijke landen. In Nederland en België is de consumptie van gember niet erg hoog, alhoewel het elk jaar groeit. Op dit moment is 80% van de gember dat wij importeren conventionele gember. We importeren tussen de vijf en tien containers per week. Toch zien we dat de markt steeds meer biologische gember vraagt en dat de kwaliteit van biologische gember steeds beter wordt."



Naast gember biedt het familiebedrijf KX Food ook pomelo's, knoflook, kastanjes, sterfruit en peer uit China aan. "De andere producten zijn bijproducten, ons hoofdproduct is gember. We importeren maar kleine hoeveelheden kastanjes en sterfruit. Per jaar importeren we rond de 50 containers pomelo's, maar het is een moeilijk product daarom focussen we steeds meer op gember. We hebben al twintig jaar ervaring met het importeren van gember. Onze focus ligt voor de komende periode op het bieden van kwaliteit en het aanbieden van meer variëteiten verpakte gember. Naast de verpakkingen van vijf, twee en drie kilo gember, willen we ook kleine verpakking gember aan gaan bieden speciaal voor de retail", aldus Sophie. 



Naast China is Peru ook een grote leverancier van gember, maar daar ervaart KX Food weinig concurrentie van. "Chinese gember is anders dan Peruviaanse gember. Chinese gember is sappiger en heeft grotere 'vingers' dan de gember uit Peru. Voor allebei de gember is een markt maar de Chinese gember blijft toch populair", vertelt de medewerker van KX Food. In de toekomst wilt het bedrijf naast de focus op kwaliteit en het uitbreiden verpakkingsmogelijkheden, ook het assortiment verder uitbreiden. "Op dit moment wachten we op containers met paarse zoete aardappel. En in de toekomst willen we ook Chinese kiwi gaan importeren", besluit Sophie. 

Voor meer informatie:
KX Food
Sophie Ye
Kleine Veerle 103
2960 Brecht - België
+32(0) 3326 87 54