Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Sainsbury’s bezorgt thuis met elektrische fiets

Zuid-Afrika: 7,1% meer jaarwinst voor Pick n Pay
De Zuid-Afrikaanse retailer Pick n Pay Stores had een toename van 7,1% met betrekking tot zijn jaarwinst. De retailer heeft zijn kosten weten te beperken en de bedrijfsvoering in de winkels productiever gemaakt. De jaaromzet steeg met 5,3% tot 81,6 miljard rand (€5,51 miljard), terwijl de handelswinst met 4,9% was toegenomen dankzij een vrijwillige vertrekregeling.
Bron: reuters.com

Ierland: SuperValu introduceert biologisch afbreekbare tassen
SuperValu is de eerste retailer in Ierland die biologisch volledig afbreekbare tassen voor zijn consumenten beschikbaar stelt. De tassen worden eerst bij wijze van proef gebruikt in ongeveer 70 SuperValu-vestigingen, terwijl er verder wordt gekeken naar hoe ze in het volledige winkelnetwerk kunnen worden geïntroduceerd. De tassen zijn een onderdeel van een groter bedrijfsplan van SuperValu om afval van verpakkingen te verminderen. De keten wil dat het huismerkassortiment en alle verpakkingen daaromtrent met 2025 volledig recyclebaar, herbruikbaar of biologisch afbreekbaar is.
Bron: rte.ie

Rusland: X5 heeft 20,2% meer kwartaalomzet
De grootste supermarktketen van Rusland, X5 Retail Group, had in het eerste kwartaal van 2018 een toename in netto retailomzet van 20,2% tot 350,3 miljard roebel (€4,63 miljard). De like-for-like-omzet van dezelfde periode steeg jaar op jaar met 0,5%. Het like-for-like-winkelverkeer nam met 1,6% af terwijl de gemiddelde inhoud van de winkelwagen met 2,2% steeg.
Bron: reuters.com

VK: Sainsbury's bezorgt thuis met elektrische fiets
Sainsbury's is een pilotprogramma begonnen voor thuisbezorging door middel van elektrische fietsen. Vanuit een vestiging in het zuiden van Londen gaan vijf e-bikes zo'n 100 bestellingen per dag verwerken, die door consumenten online zijn geplaatst. Sainsbury's werkt hierbij samen met e-cargobikes.com, dat voor dit project speciaal aangepaste fietsen aanlevert. De fietsen zijn in staat om per rit meerdere bestellingen op verschillende adressen af te leveren. 
Bron: j-sainsbury.co.uk

VK: Heart of England Co-op heeft winst van £5,5 mln
De jaarwinst van de Britse supermarktketen Heart of England Co-op kwam voor 2017 neer op £5,5 miljoen (€6,28 miljoen). Jaar op jaar is daarmee de winst toegenomen met £1,7 miljoen (€1,9 miljoen). Volgens de coöperatie was het fiscale jaar van 2017, dat tot 20 januari 2018 liep, een van de moeilijkste periodes van de afgelopen tijd. De concurrentie van discountketens is toegenomen. Ook waarschuwt Heart of England voor een onzeker 2018. Volgens het bedrijf zijn er redenen om aan te nemen dat de economie trager wordt, naast dat er zorgen zijn voor de gevolgen van de Brexit.
Bron: thenews.coop

Frankrijk: Carrefour vernieuwt merk van bezorgdienst
Carrefour heeft zijn bezorgdienst Ooshop omgedoopt tot "Carrefour livré chez vous" ("Carrefour, bij jou bezorgd"). De dienst is beschikbaar via Carrefour.fr. Consumenten kunnen nu kiezen tussen opties voor thuisbezorging of voor een afhaalservice. Ook zijn andere online merken als Rue du Commerce en Quitoque via de site beschikbaar. Ook is via Carrefour livré chez vous de bezorgdienst Livraison Express te vinden, waarmee binnen het uur bestellingen aan huis kunnen worden geleverd.
Bron: retailanalysis.igd.com
 
Costa Rica: Amazon bezorgt direct vanuit VS
Amazon heeft de lancering aangekondigd van een internationale marktplaats via de Amazon Shopping-app. Hiermee kunnen klanten in Costa Rica direct pakketten over laten komen vanuit de VS. De online marktplaats is te vinden via zowel webbrowsers als mobiele apps voor iOS en Android. Er zijn meer dan 45 miljoen producten beschikbaar, waarvoor betaald kan worden met 25 verschillende valuta. Een van deze valuta is de Costa Ricaanse Colon.
Bron: qcostarica.com

VS: Kroger maakt Scan, Bag, Go beschikbaar in Atlanta
Kroger heeft zijn nieuwe Scan, Bag, Go-programma geïntroduceerd in de omgeving van Atlanta. Met Scan, Bag, Go kunnen consumenten de gewenste producten zelf inscannen, zodat ze sneller hun boodschappen af kunnen rekenen. De service is een nieuwe manier van boodschappen doen, naast thuisbezorging, afhaaldiensten en traditionele kassarijen. Kroger heeft Scan, Bag, Go al op verschillende locaties in de VS getest. Het is nu echter voor het eerst dat de service in de staat Georgia wordt aangeboden.
Bron: theshelbyreport.com

VS: Food City bouwt drie nieuwe supermarkten in Georgia
Volgens Food City-CEO Steve Smith worden drie nieuwe Food City-vestigingen opgezet in het noordwesten van Georgia. De nieuwe locaties zijn onderdeel van de $60 miljoen (€48,7 miljoen) die Food City in de markt van Chattanooga investeert. Verder zijn er plannen om nog eens twee winkels op te zetten in Dalton te Georgia en in Fort Oglethorpe vlakbij de grens met Tennessee.
Bron: timesfreepress.com

VS: Food Lion gebruikt robots in winkels
Food Lion doet een experiment met robots op de werkvloer. De robots moeten stafleden in supermarkten wijzen op risico's qua veiligheid, op schappen die leeg zijn en op incorrecte prijzen van producten. De robots hebben eerder een veldtest gehad bij verschillende ketens van Ahold Delhaize USA. In de Food Lion-vestiging van La Follette in Tennessee maakte de robot Marty zijn debuut. De dunne grijze robot is ontwikkeld door het in Lexington, Kentucky gevestigde bedrijf Badger Technologies. Marty controleert twaalf keer per dag de winkel op gevaar wegens gladde plekken op de winkelvloer, waarna hij stafleden inschakelt en consumenten voor de gladde plek waarschuwt. Daarnaast scant Marty op schaarste en zorgt hij ervoor dat de prijzen van producten overeenkomen met de prijzen bij de kassa's.
Bron: progressivegrocer.com

Walmart Canada wil met 2025 0% voedselverspilling

Walmart streeft ernaar dat zijn Canadese tak met 2025 geen enkele vorm van voedselverspilling meer heeft. Het bedrijf wil daarbij de richtlijnen aanhouden, van de Zero Waste International Alliance. Walmart gaat bovendien ongeveer US$15 miljoen (€12,2 miljoen) doneren aan Canadese initiatieven, die als doel hebben om voedselverspilling binnen de gehele leveringsketen terug te dringen.
Bron: newswire.ca

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018