Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

23-24 april, Parijs

De invloed van opwarming op plantenziekten en plagen in Europa

Het Franse agentschap voor voedsel, milieu, en gezondheid en veiligheid op het werk (ANSES) organiseert op 23-24 april 2018 een conferentie in Parijs, in samenwerking met de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid EFSA en de Europese plantenbeschermingsorganisatie EPPO. Dit tweedaagse evenement zal de huidige stand van de internationale wetenschappelijke kennis bekijken en ruimte bieden om ervaringen te delen over de redenen voor het ontstaan van plantenziekten en plagen, en over hun invloed op het milieu.

Wereldwijde veranderingen hebben tegenwoordig niet alleen betrekking op de opwarming van de aarde als gevolg van menselijke activiteiten. Ze zijn ook het resultaat van andere mondiale maatschappelijke veranderingen zoals de intensivering van de wereldhandel, wijzigingen in landbouwproductiesystemen en veranderingen in consumententrends.

De verhoogde circulatie van plantaardig materiaal bevordert ook de circulatie van plagen en ziekten - ongeacht de wijze van transport, en of het plantenmateriaal al dan niet voor commerciële doeleinden bedoeld is.

Als geografisch kruispunt wordt Frankrijk geconfronteerd met plantenziekten en plagen uit naburige landen en van overzee, wanneer het klimaat in Frankrijk hun snelle ontwikkeling bevordert. Deze trend herhaalt zich nu ook elders in Europa, met bijvoorbeeld de waarneming van tropische ziekten in het Middellandse Zeegebied.

De ontwikkeling van lokaal overheidsbeleid met betrekking tot de landbouw en de neiging tot meer milieuvriendelijk menselijk ingrijpen met minder chemische gewasbeschermingsmiddelen heeft ook invloed op de opkomst van ziekten en plagen. De tweedaagse conferentie in Parijs zal dan ook onderzoekers, openbare besluitvormers en vertegenwoordigers van alle belanghebbenden bij elkaar brengen om de mogelijke achtergrond en consequenties van plantenziekten en plagen te bespreken. 

Het evenement zal worden afgerond met een rondetafeldiscussie over de aanpak, om effecief te reageren op de uitdagingen van de toekomstige landbouw, rekening houdend met flora en fauna.

Klik hier voor meer informatie.

Publicatiedatum :Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018