Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Zweeds Urban Deli stopt verkoop van per vliegtuig aangevoerde AGF

Urban Deli, een combinatie van levensmiddelenzaak, bar en restaurant, stopt met de verkoop van alle groenten en fruit die per vliegtuig zijn aangevoerd. Dat is een van de maatregelen die het bedrijf treft om de duurzaamheid te verbeteren. Zo zijn ook alle plastic zakken in de winkels vervangen door stoffen en papieren tassen.

Urban Deli is een biologische nichespeler in de levensmiddelenbranche, die voor 50 procent in handen is van Axfood. Ňsa Domej, manager duurzaamheid van Axfood, belicht het initiatief van Urban Deli in haar blog: "Het lijken kleinschalige maatregelen, maar het zijn wel belangrijke symbolische gebaren die belangrijke waarden benadrukken en tegelijkertijd bijdragen aan een grotere duurzaamheid in de productie van voedsel. Een moedige stap die past in deze tijd." Ze kan niet zeggen of Willys en HemkŲp, twee andere grote merken van Axfood, bereid zijn het voorbeeld van Urban Deli te volgen.

Maria Stenberg, manager duurzaamheid bij Urban Deli: "Groenten en fruit zijn natuurlijk in het algemeen al heel klimaatvriendelijke levensmiddelen, vergeleken bij dierlijke producten, maar het vliegtransport maakt ze toch tot grote boosdoeners wat het klimaat betreft. Daarom hebben we besloten die producten te weren."

Vooral kort houdbare, verse, kwetsbare voedingsmiddelen worden per vliegtuig aangevoerd, bijvoorbeeld bessen en kruiden. Urban Deli stimuleert zijn klanten om verse Zweedse en Europese bessen van het seizoen te eten of diepvriesbessen buiten het seizoen. Natuurlijk gerijpte mango's, verse vijgen, kruiden en slasoorten worden nog steeds verkocht, zolang ze niet per vliegtuig zijn aangevoerd.

Bron: www.aktuellhallbarhet.se


Publicatiedatum: 25-4-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: