Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

"Onze avocadorijperij is de beste manier om kwaliteit te waarborgen"

GreenFruit Avocados, dat jaarrond Mexicaanse avocado's verpakt, verlaadt en vermarkt, heeft een gloednieuwe rijperij in Californië in gebruik genomen. Na de aankoop van het leegstaande gebouw heeft het bedrijf het gerenoveerd en voorzien van de nieuwste rijptechnologieën. De rijperij werd in januari geopend. 

"Het gebouw bestond alleen uit de buitenkant toen we het vorig jaar kochten," vertelt Dan Acevedo van GreenFruit Avocados. "We hebben het zo ontworpen dat het effectief en efficiënt is en nieuwe apparatuur aangeschaft die hieraan voldoet. Na een intensieve training van onze werknemers hebben we de faciliteit in januari in gebruik genomen in samenwerking met ons zusterbedrijf Fruitripe Services, dat onze koelbewaring en rijping verzorgt."

Netwerk uitbreiden
Vanwege de groeiende vraag naar avocado's was GreenFruit zich bewust van de noodzaak van een beter gepositioneerde rijperij om aan deze behoefte tegemoet te komen. Het bedrijf is van plan om landelijk uit te breiden en dankzij deze nieuwe faciliteit en samenwerking in andere delen van de Verenigde Staten ligt het op koers om aan deze toekomstige uitbreidingsplannen gestalte te geven. "GreenFruit zag dat er behoefte was aan een klantenbestand in het zuidwesten," vertelt Acevedo. "Dit is één van de vele fases in onze nationale uitbreiding. Momenteel zijn we geografisch gunstig gepositioneerd voor de Westkust en hebben we partners in Zuid-Texas, Chicago, Detroit en Philadelphia."

Uitgerust voor consistentie en groei
De rijperij werd gebouwd met het oog op de toekomstige uitbreiding. Eén van de belangrijkste doelen is het leveren van avocado's van een consistente rijpheid, omdat dit één van de voornaamste eisen van het klantenbestand is.

"Gedurende de eerste fase kunnen we 25 ladingen per week verwerken en dit kan in de toekomst nog uitgebreid worden," vervolgt Acevedo. "We hebben de nieuwste en meest geavanceerde technologie toegepast in deze faciliteit. Avocado's hebben een vaste samenstelling en dienen dan ook onder hoge druk gekoeld te worden om ze op de optimale temperatuur te brengen, waardoor de houdbaarheid en consistentie toeneemt. Zowel retailers als foodservicebedrijven eisen consistentie en dat kunnen wij nu leveren."Niet alleen de technologie is van belang. Acevedo voegt er aan toe dat het hebben van een ervaren rijper essentieel is om het juiste niveau van consistentie te bereiken waar retailers om vragen. "We hebben een rijper met 22 jaar ervaring," vertelt hij. "In Mexico is er totaal ander en specifiek fruit, evenals fruit van verschillende hoogteliggingen. Deze beschikken allemaal over specifieke kenmerken die alleen een ervaren rijper kan onderscheiden. Het is dus niet alleen een kwestie van de knoppen indrukken maar echt vakmanschap." 

Avocado's zijn alledaags product geworden
De behoefte aan een nieuwe en grotere rijperij komt voort uit de groeiende vraag naar avocado's. Nu meer consumenten deze fruitsoort kopen, zullen er steeds meer van dit soort faciliteiten nodig zijn. Dit heeft echter niet alleen met de toegenomen vraag te maken maar ook met het feit dat de consument een optimaal rijp product wenst. 

"De avocado is een alledaags product geworden," legt Acevedo uit. "Bovendien zijn consumenten op zoek naar perfect rijpe avocado's die zij direct na aankoop kunnen eten. Retailers waren voorheen terughoudend met het aanbieden van eetrijp fruit maar nu vragen ze er juist om. We zien een aanzienlijke groei van de vraag, met name in het noordoosten en midwesten, omdat consumenten hier nu ook van eetrijpe avocado's kunnen genieten."


Passie voor avocado's
Acevedo vertelt dat GreenFruit Avocados er trots op is om de hele avocadoketen te beheren van de teelt tot de koeling. Hij legt uit dat dit de beste manier is om de kwaliteit te waarborgen. Hij vertelt ook over de toewijding en passie van het team dat bijdraagt aan het succes van de nieuwe faciliteit en rijperij.

"We beheren het hele proces van zaad tot schap," legt hij uit. "Avocado's zijn onze passie en we hebben een enthousiast team dat zich inzet om een product van consistente kwaliteit te leveren met toepassing van de meest geavanceerde technologieën." 

Voor meer informatie:
Dan Acevedo
GreenFruit Avocados
Tel: +1 (949) 251-0963

Publicatiedatum :Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018