Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Dirk Salentin van biofruit

"„We willen dat biokwaliteit de standaard wordt in de gastronomie"

De afgelopen week stond Burg Flamersheim in het Duitse Euskirchen helemaal in het teken van exclusief genieten. Sterrenkoks, topwijnbouwers en vooraanstaande gastronomen presenteerden in het kader van het Eifel Gourmet Festival delicatessen en nieuwe kooktrends. De firma biofruit uit Düren was ook van de partij en maakte daarbij niet alleen reclame voor haar uitmuntende biogroenten en biofruit, maar presenteerde zichzelf ook als leverancier voor veeleisende gastronomiebedrijven. Tot nu toe is biofruit vooral contactpartner voor de retail.


Dirk Salentin toont hoogwaardige bioproducten voor de gastronomie

"We willen dat biokwaliteit de standaard wordt in de gastronomie en hebben speciale aanbiedingen ontwikkeld", zegt Dirk Salentin, directeur van biofruit. Zelfs in de hogere gastronomie zijn hoogwaardige bioproducten nog niet overal in zo'n mate vertegenwoordigd als de vele gasten inmiddels zouden verwachten. Daarbij is biologisch niet alleen ethisch en ecologisch gezien gewenst, maar ook qua smaak. "Het verschil is enorm", aldus Dirk. Daarom heeft hij voor de lange termijn het doel om niet alleen de toprestaurants over biologisch aan te spreken, maar ook cateraars en grootkeukens. "Bio zou een veel grotere plaats moeten krijgen – in de keukens en in de hoofden", zegt hij. Bij het Eifel Gourmet Festival ziet hij dit ook bevestigd worden. "Hier was biologisch zeer goed vertegenwoordigd. Er was veel vraag naar onze prestaties, die veel verder reiken dan alleen de levering", aldus de bio-ondernemer. Want: biofruit biedt veel meer, adviseert op het gebied van inkoop, verkoop en enscenering van hoogwaardige bioproducten en is daarmee een partner die veel meer is dan enkel leverancier.

Nu al kan biofruit naar enkele referenties verwijzen die door een nieuwe bio-strategie, slimme marketing en exclusieve producten hun omzet duidelijk hebben weten te vergroten – ondanks het feit dat bio nog steeds iets duurder is dan conventioneel geteelde levensmiddelen. Biologische producten zijn een investering, die zich op de lange termijn echter uitbetaalt, daar is Dirk Salentin van overtuigd – juist in de gastronomie. Het Eifel Gourmet Festival was de aanzet tot veel culinaire evenementen en vakcongressen, waarbij biofruit zich in de loop van het jaar zal presenteren. Men wil sterker dan ooit tevoren ambassadeur worden inzake bio.

Voor verdere informatie:
biofruit GmbH
Am Langen Graben 5
D-52353 Düren
Telefon: +49 (0) 2421 / 69 35 4-0
Telefax: +49 (0) 2421 / 69 35 4-18
E-Mail: info@biofruit.de
Internet: www.biofruit.de

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018