Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
In 2018 wordt er in Duitsland meer dan 2 miljard euro geïnvesteerd

Edeka passeert 50 miljard grens

Edeka heeft haar positie binnen de Duitse handel in 2017 opnieuw versterkt. De totale omzet steeg met 5,4 procent en passeerde met 51,9 miljard euro voor het eerst in de bedrijfsgeschiedenis de grens van 50 miljard euro. De circa 3.800 zelfstandige Edeka-retailers bewezen zichzelf opnieuw: zij stuurden met 26,3 miljard euro (+ 4,4 procent) meer dan de helft van de omzet van de bedrijfsgroep bij. "De sterke prestaties van de Edeka-ondernemers verdient gezien de enorme concurrentie de grootste erkenning", zegt Markus Mosa, bestuursvoorzitter van Edeka. "Zij personifiëren de toekomst van de Duitse retail en drukken hun stempel op de branche."

Ook Netto Marken-Discount ontwikkelde zich in 2017 positief. De omzet van de Edeka-dochter steeg met 3,1 procent naar in totaal 13,1 miljard euro. De succesvolle integratie van 338 Kaiser's-Tengelmann-filialen is een extra opsteker voor Edeka. Talrijke vestigingen werden uitgebreid gemoderniseerd en vertonen sindsdien een tweecijferige omzetgroei. In het lopende jaar 2018 zal Edeka voor het eerst meer dan twee miljard euro in Duitsland investeren.
Publicatiedatum: