Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Bureau Veritas lanceert traceerlabel voor consumenten Origin

Bureau Veritas lanceert Origin, het eerste traceerlabel om consumenten een beeld te geven van het volledige traject dat door voedingsmiddelen wordt afgelegd, van de boerderij tot het bord. Deze oplossing werd op 5 maart 2018 in Tokio gepresenteerd aan een internationaal publiek tijdens de Global Food Safety Conference van dit jaar. De oplossing is ontwikkeld in samenwerking met Worldline, een toonaangevend bedrijf op het gebied van het beveiligen van digitale transacties. Het is de eerste oplossing in zijn soort waarin deze technologie wordt toegepast.

Origin is gebaseerd op blockchaintechnologie en biedt een intelligente en praktische methode voor consumenten om toegang te verkrijgen tot informatie over elke fase van het traject dat door een product wordt afgelegd. Consumenten kunnen in de winkel een QR-code scannen om de volledige geschiedenis van elk product te bekijken en gefundeerde aankoopbeslissingen te nemen. Ook andere entiteiten binnen de keten profiteren van deze oplossing. Fabrikanten en winkeliers zijn beter in staat hun leveringsketen te beheren dankzij de hogere transparantie en realtime beheer van terugroepacties. Er lopen al projecten bij enkele cliŽnten van Bureau Veritas en de technologie is nu klaar om breed te worden gelanceerd op de markt.

Controleprogramma's voor voedingsmiddelen waren in het verleden doorgaans afhankelijk van inspecties en monsterafnames door derden in elke fase van het productieproces van voedingsmiddelen. Een op blockchain gebaseerde oplossing maakt echter een doorlopende en volledige controle mogelijk door te vereisen dat alle betrokkenen hun gegevens delen en alle transacties valideren op het moment dat deze zich voordoen. Tegelijkertijd blijven gevoelige gegevens vertrouwelijk en elke partij kan een ander niveau van toegang tot de informatie worden gegeven.

Bron: Bureau Veritas

Publicatiedatum: 20-4-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: