Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"We hebben alle hoop gevestigd op de watermeloen"

"Na de ramp van vorig seizoen, waarin we te maken kregen met het New Delhi virus, zijn we bijna klaar voor het nieuwe seizoen van de rondovale watermeloen. We hebben het virus aangepakt, maar dat heeft ons veel geld gekost. Daarnaast hebben we ook te maken gehad met slecht weer. Gelukkig hebben we alleen herstelbare schade, maar andere collega's hebben serieuze problemen ondervonden met tunnels en kassen. Vorig seizoen hadden we te maken met stevige wind en daarom gebruiken we dit jaar andere materialen wat ook weer kosten met zich meebrengt." Dat zegt Giorgio Vicari van het gelijknamige bedrijf.

De rondovale watermeloenen zijn van de Splendid variƫteit en worden allemaal in tunnels gekweekt "Eind januari is er gezaaid en eind april wordt er geoogst. Na de oogst gaan de meloenen naar Ortofrutticola Del Ponte, onze partner, die voor de marketing in Italiƫ en in het buitenland zorgt.



Wat betreft de verwachtingen voor het seizoen onderstreept Giorgio dat er nog altijd bezorgdheid heerst vanwege het New Delhi virus. "Op de Siciliaanse markten is de afzet van groenten nog steeds geblokkeerd. Hopelijk krijgen we wat ademruimte nu het seizoen van de watermeloen eraan komt. Veel producten zijn uit de handel genomen en hierdoor kunnen we de productiekosten niet meer dekken voor artisjokken en cherrytomaten. We hebben dus alle hoop gevestigd op de watermeloen."

Contact:
Giorgio Vicari
Az. Agr. Vicari Giorgio
Tel.: +39 334 3089068
Email: vicari.giorgio@alice.it
Publicatiedatum: