Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Steeds meer kersen in Italië uit bedekte teelt

In het noorden van Italië wordt flink geïnvesteerd in bedekte teelt bij kersen. Bolla Fernandino teelt en zet al meer dan 40 jaar kersen af en de laatste jaren vindt dat steeds meer plaats in bedekte teelt.


Sweet Aryana, geoogst op 25 april 2017

Het bedrijf ligt aan de voet van de Val D'Alpone en zet kersen af van begin mei tot eind juli. "We kunnen de binnenlandse markten volledig voorzien Om een geschikt product voor elke klantbehoefte te selecteren, zijn we uitgerust met kalibreer- en verpakkingsmachines. In de afgelopen drie jaar hebben we geïnvesteerd in kersenrassen, die geschikt zijn voor de bedekte teelt. Belangrijke voordelen zijn: productievoortgang, hogere afzetprijzen, geen schade door slecht weer, geen schade door insecten en vogels en de kersen hebben geen beschermingsmiddelen nodig," zegt eigenaar Roberto Bolla.


Sweet Lorenz en Sweet Aryana in bloei

Bolla bezit ongeveer zes hectare met kersenbomen en een afzet van ongeveer 1500 ton per jaar.


Early Bigi in bedekte teelt, maart 2018

"De variëteiten, die in bedekte teelt worden geteeld, zijn Early Lory, Sweet Early, Early Bigi, Sweet Aryana en Sweet Lorenz. Dankzij deze bedekte teelt slagen we erin een gezond en perfect product te verkrijgen en half april wordt er al geoogst. Dit jaar lopen we helaas iets achter en verwacht ik dat er rond 2 mei geoogst kan worden en voor de kersen in volle grond zal dat 12 mei zijn."


Kordia en Regina, bloei in volle grond

"We zijn van plan om de komende jaren meer te gaan investeren in bedekte teelt zodat we kersen van goede kwaliteit kunnen garanderen, maar ook omdat we dan beter kunnen anticiperen op de afzetperiode," concludeert Bolla.

Contact:
Bolla Ferdinando s.r.l.
Via Perazzolo 13/b
37032 Monteforte d'Alpone
Verona - Italia
Tel.: +39 (0)45 7612025
Fax: +39 (0)45 6102005
Email: info@bollaferdinando.it
Web: www.bollaferdinando.it
Publicatiedatum: