Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Consumptie artisjokken neemt wereldwijd toe

De teelt en afzet van artisjokken nemen toe en volgen de groeitrend van de wereldwijde markt voor diepvriesgroenten, waarvan de waarde in 2016 op ruim €20 miljoen werd geraamd en die tegen 2023 naar verwachting een waarde van €28,4 miljoen bereikt zal hebben. (Business Wire). Met een samengesteld jaarlijks groeipercentage van 5,2% tussen 2017 en 2023 zal de markt voor diepvriesvoeding (Research and Markets) naar een volume van 751 miljoen ton in 2027 groeien(RFF). 



"Wereldwijd neemt de belangstelling voor artisjokken toe, hetgeen wordt aangejaagd door de groeiende vraag vanuit de convenience-sector. De vraag naar hoogwaardige IQF-artisjokken zal onder invloed van het snelgroeiend segment voor diepvriesgroenten en diepgevroren kant-en-klaar maaltijden gevoed blijven worden. Hoewel de convenience-trend groeit, heeft ook de toenemende behoefte aan gezonde, onbewerkte natuurlijke voedingsmiddelen invloed op de markt. Hier komen IQF-technologie en moderne apparatuur om de hoek kijken omdat deze de sleutel zijn tot de beste kwaliteit diepgevroren artisjokken met een natuurlijk uiterlijk en zonder toegevoegde conserveermiddelen, wat het eindproduct aantrekkelijker maakt voor de consument en verwerkers de beste inkomsten oplevert," vertelt Cleshawn Montague van Octofrost. 

"Onderzoek heeft aangetoond dat IQF-verwerking beter is dan thermische verwerking (conserven) omdat er bij deze methode meer voedingsstoffen verloren gaan dan bij invriezen (UC Davis). Invriezen is efficiënter om de smaak, het aroma en de belangrijke voedingsstoffen van groenten te behouden (CBI). Sommige sectoren groeien in waarde maar over het algemeen daalt het afzetvolume op de conservenmarkt (Food Manufacture). Dit verklaart waarom de overstap van conserven naar invriezen strategisch gezien een slimme stap voor verwerkers zou kunnen zijn. Moderne en efficiënte invriestechnologieën zoals de Individually Quick Frozen-methode (IQF) maken diepvriesproducten aantrekkelijker en IQF-artisjokken vormen hierop geen uitzondering," aldus Cleshawn. 

Klik hier voor meer informatie over de OctoFrost IQF-verwerkingslijn en hoe deze gebruikt kan worden voor artisjokken. 

Voor meer informatie:
Cleshawn Montague
OctoFrost Group
Tel: +46 (0) 735 188 652
Email: sales@octofrost.com
www.octofrost.com

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018