Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Consumptie artisjokken neemt wereldwijd toe

De teelt en afzet van artisjokken nemen toe en volgen de groeitrend van de wereldwijde markt voor diepvriesgroenten, waarvan de waarde in 2016 op ruim €20 miljoen werd geraamd en die tegen 2023 naar verwachting een waarde van €28,4 miljoen bereikt zal hebben. (Business Wire). Met een samengesteld jaarlijks groeipercentage van 5,2% tussen 2017 en 2023 zal de markt voor diepvriesvoeding (Research and Markets) naar een volume van 751 miljoen ton in 2027 groeien(RFF). 



"Wereldwijd neemt de belangstelling voor artisjokken toe, hetgeen wordt aangejaagd door de groeiende vraag vanuit de convenience-sector. De vraag naar hoogwaardige IQF-artisjokken zal onder invloed van het snelgroeiend segment voor diepvriesgroenten en diepgevroren kant-en-klaar maaltijden gevoed blijven worden. Hoewel de convenience-trend groeit, heeft ook de toenemende behoefte aan gezonde, onbewerkte natuurlijke voedingsmiddelen invloed op de markt. Hier komen IQF-technologie en moderne apparatuur om de hoek kijken omdat deze de sleutel zijn tot de beste kwaliteit diepgevroren artisjokken met een natuurlijk uiterlijk en zonder toegevoegde conserveermiddelen, wat het eindproduct aantrekkelijker maakt voor de consument en verwerkers de beste inkomsten oplevert," vertelt Cleshawn Montague van Octofrost. 

"Onderzoek heeft aangetoond dat IQF-verwerking beter is dan thermische verwerking (conserven) omdat er bij deze methode meer voedingsstoffen verloren gaan dan bij invriezen (UC Davis). Invriezen is efficiënter om de smaak, het aroma en de belangrijke voedingsstoffen van groenten te behouden (CBI). Sommige sectoren groeien in waarde maar over het algemeen daalt het afzetvolume op de conservenmarkt (Food Manufacture). Dit verklaart waarom de overstap van conserven naar invriezen strategisch gezien een slimme stap voor verwerkers zou kunnen zijn. Moderne en efficiënte invriestechnologieën zoals de Individually Quick Frozen-methode (IQF) maken diepvriesproducten aantrekkelijker en IQF-artisjokken vormen hierop geen uitzondering," aldus Cleshawn. 

Klik hier voor meer informatie over de OctoFrost IQF-verwerkingslijn en hoe deze gebruikt kan worden voor artisjokken. 

Voor meer informatie:
Cleshawn Montague
OctoFrost Group
Tel: +46 (0) 735 188 652
Email: sales@octofrost.com
www.octofrost.com
Publicatiedatum: