Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Herbruikbare AGF-zakken: nieuw initiatief om plastic te reduceren

Interspar presenteert herbruikbare zakken voor groenten en fruit. Als alternatief voor de dunne plastic zakjes biedt Interspar haar klanten vanaf nu een polyesternet aan dat men steeds opnieuw mee kan nemen wanneer men groenten of fruit komt kopen. Het weegschaaletiket kan eenvoudig worden opgebracht op de stof die aan de zijkant is opgenaaid en kan makkelijk weer verwijderd worden. Het netje is op 30 graden Celsius wasbaar en is steeds opnieuw te gebruiken. Reeds vanaf het zesde gebruikt bespaart het materiaal en daarmee CO2 in vergelijking met de gebruikelijke plastic fruitzakjes. In ieder netje passen maximaal acht appelen. Het herbruikbare netje is per direct verkrijgbaar op de groenten- en fruitafdelingen van Interspar in heel Oostenrijk. Een pakje van vier stuks kost €1,49.


Herbruikbare polyesternetjes

Maatregelen ter reductie van plastic
Spar en Interspar dragen met uiteenlopende maatregelen aan de reductie van kunststof bij. In het kader van de duurzaamheidsagenda van het ministerie van Duurzaamheid en Toerisme hebben Spar en Interspar in het afgelopen jaar meer dan twintig procent plastic wegwerpzakjes bespaard. In alle productgroepen wordt er bovendien op bronbesparende verpakkingen gelet, zo wijzigde men bijvoorbeeld de verpakking van Spar enjoy Sandwiches van plastic naar karton. Dit zorgt voor een besparing van 22 ton kunststof per jaar.

Spar en Interspar hebben in het verleden al alternatieven voor plastic groenten- en fruitzakjes getest. In 2014 presenteerde Spar dunne bio plastic zakjes, die deels uit bio-kunststof bestonden. In 2016 konden de klanten groenten en fruit in papieren zakken verpakken. Beide varianten bleken echter niet praktisch en beide brachten geen wezenlijke CO2-besparing vergeleken bij de gebruikelijke plastic zakjes. Alleen het hergebruik van zakken biedt werkelijke voordelen voor het milieu.

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018