Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Productie 15% gedaald

Slecht weer treft mangosector India: prijzen blijven hoog

In India zullen de mangoprijzen dit jaar hoog blijven vanwege de lagere productie als gevolg van slechte weersomstandigheden en maatregelen van de regering om de Indiase export het komende seizoen te stimuleren. 

Het slechte weer (een afwisseling van hitte en kou, uitzonderlijke neerslag en hagel) heeft in het noordoosten grote schade aan de mango-oogst veroorzaakt. Consumenten kijken reikhalzend uit naar de eerst mango's maar zullen hier dit jaar dieper voor in de buidel moeten tasten. Het seizoen ging van start met het ras Alphonso dat voor €0,22 per kilo verhandeld werd maar waarvan de prijs plotseling naar €0,37 per kilo steeg op de groothandelsmarkt. In de tweede week van april daalde de prijs echter weer naar €0,17 om een paar dagen later weer naar €0,24 te stijgen. Op de retailmarkt ligt de prijs van het ras Kesar op €1,23 per kilo en dit is 30 tot 40% hoger dan vorig jaar, schrijft business-standard.com.

"Door het slechte weer is de mango-oogst dit jaar 10% tot 15% lager. We denken dat de mangoprijs daarom het hele seizoen hoog zal blijven," aldus Ravi Vaghasiya van Nilkanth Organic Mango Farm, dat haar mango's vooral naar Canada en Zwitserland exporteert. Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018