Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Grootste Amerikaanse bio-fruitboomkweker krijgt forse boete

De Amerikaanse Equal Employment Opportunity Commission (EEOC) heeft op 3 april bekendgemaakt dat Stemilt Growers, de grootste biologische fruitboomkweker in de Verenigde Staten, een bedrag van €76.449 moet betalen aan een vrouwelijke tractorchauffeur van Latijns-Amerikaanse afkomst na beschuldigingen van seksuele intimidatie.

"Seksuele intimidatie is meer dan ooit het gesprek van de dag. Werkgevers moeten leiderschap tonen en hun verantwoordelijkheid nemen voor alle werknemers om een werkomgeving te creëren waarin iedereen met respect wordt behandeld," liet Nancy Sienko, directeur van het EEOC-kantoor in Seattle in een verklaring weten. 

Volgens het EEOC heeft Stemilt toegestaan dat Heidi Corona door haar directe leidinggevende seksueel geïntimideerd werd. Corona meldde de ongewenste intimiteiten aan het management maar zou te horen hebben gekregen dat ze ofwel voor een laagbetaalde functie kon kiezen of kon blijven werken als tractorchauffeur onder de betreffende leidinggevende, waarmee Stemilt in strijd handelde met Titel VII van de Civil Rights Act uit 1964. 

Legalnewsline.com citeerde EEOC-advocaat Carmen Flores: "Mevrouw Corona wilde alleen maar haar werk als tractorchauffeur doen, een vrij ongebruikelijke beroep voor een vrouw. In plaats daarvan werd ze gedwongen haar baan en een deel van haar inkomen op te geven vanwege seksuele intimidatie. Dit zien we helaas nog maar al te vaak binnen alle sectoren gebeuren, wat ook blijkt uit de verhalen die op #MeToo gedeeld worden. We hopen met deze uitspraak een duidelijk signaal af te geven dat het EEOC een belangrijke rol kan spelen in de strijd tegen seksuele intimidatie op de werkvloer."Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018