Mededelingen

Vacaturesmeer »



Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland




Emanuelle Allory, Semmaris

"Steeds meer leveranciers op Rungis werken samen met lokale telers"

Emmanuelle Allory werkt voor Semmaris, het managementbedrijf dat verantwoordelijk is voor het beheer van de Rungis-markt. Emmanuelle: "In Frankrijk hebben biologische en lokale producten de toekomst. Bovendien willen Franse consumenten weten wat het verhaal achter een product is en waar en op welke manier het geteeld is. Ze zijn bereid om wat meer te betalen voor producten die aan deze voorwaarden voldoen. Doorgaans gaat het daarbij om premium producten. Steeds meer leveranciers op Rungis werken samen met lokale telers. Zij moeten zich dicht bij de telers bevinden om consumenten de producten aan te kunnen bieden waar vraag naar is." Volgens Emmanuelle is deze trend ook binnen de Franse horecasector in opkomst. 

Emmanuelle koopt producten in voor het bedrijf 'Tout le frais pour les chefs' dat levert aan restaurants. "Wanneer mensen uit eten gaan, letten ze nog meer op de producten die zij voorgezet krijgen. Ze willen biologische gezonde producten. Parijse brasseries spelen op deze trend in. Zo zijn 'powerballs' gevuld met groenten, pitten en zaden razend populair. 

"In 2017 groeide het aantal bezoekers aan horecagelegenheden in Parijs. Gemiddeld steeg de omzet met 10% tot 20% ten opzichte van 2016," voegt Emmanuelle er tot slot aan toe. 

Voor meer informatie:
Semmaris

Publicatiedatum: 19-4-2018

 



 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: