Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

HPS Industrial over samenwerking met Greefa

"Assemblage, burn-in testen en software-installatie"

"Het sorteren van groenten en fruit kan veel efficiënter dan met de hand en het blote oog." Dat zagen de broers Jacob en Anton de Greef al toen zij in 1952 een eerste automatische sorteermachine ontwikkelden. Greefa ontwikkelt hightech sorteermachines, inclusief bijbehorende randapparatuur en geavanceerde meetsystemen waarmee groenten en fruit worden gesorteerd op uiterlijke en innerlijke kenmerken, zoals kwaliteit, kleur, maat en gewicht. HPS Industrial helpt met de selectie, assemblage en ondersteuning van computers en randapparatuur. 

Met de tijd mee 
"Om een speler van wereldformaat te worden, was die innovatieve houding hard nodig." Er moesten nieuwe machines worden ontwikkeld, met nieuwe technologieën, voor nieuwe toepassingen. Om te kunnen groeien was er behoefte aan een leverancier die voldoende voorraad had om benodigde onderdelen te kunnen leveren. Die leverancier werd gevonden in HPS Industrial en die samenwerking verloopt inmiddels al vijftien jaar erg soepel. Het begon met de levering van no-break systemen (UPS-systemen). HPS kon voldoen aan de veeleisende vragen van Greefa . Door mee te denken en verbeteringen door te voeren in de pc-configuratie, kreeg HPS Industrial de kans om een voorstel in te dienen hiervoor. "We kozen toen voor HPS Industrial vanwege een aantal belangrijke factoren", zegt Ad Westveer, electronic engineer bij Greefa. "Na al die jaren bestaan die factoren nog steeds. Zo kan de assemblage en het testen van het product door HPS in eigen beheer worden gedaan. HPS Industrial is daarnaast een betrouwbare leverancier, omdat er voldoende voorraad in het magazijn is om pieken in vraag op te kunnen vangen." Westveer noemt ook de servicegerichtheid als voordeel. "Ze hebben bijvoorbeeld een eigen testafdeling om producten te kunnen repareren." Het contact tussen beide partijen is altijd aangenaam. Westveer: "Ze geven deskundig advies en er is regelmatig contact om te overleggen of er nog wensen of knelpunten zijn, zodat hier tijdig op ingespeeld kan worden." 

Prettige samenwerking
Westveer: "We werken al jaren prettig samen. Er zijn korte lijnen bij het bedrijf als we een specifieke vraag hebben. Ook wordt er meegedacht over de keuze van onderdelen om tot een optimale prijs en prestatie te komen." Daarnaast roemt hij de goede terugkoppeling om ervoor te zorgen dat productiegegevens (bijvoorbeeld assemblagevoorschriften en testprocedures) bij onvolkomenheden zo spoedig mogelijk worden aangepast. "Zo is voor beide partijen duidelijk wat er wordt gevraagd en geleverd", zegt Westveer.Die communicatie is voor Greefa van groot belang gebleken om te kunnen groeien naar een speler van wereldformaat. Westveer: "We krijgen bijvoorbeeld tijdig informatie over onderdelen die incourant raken, zodat zo snel mogelijk naar een opvolger van bestaande producten kan worden gekeken. Er kan dan een laatste inkoop worden gedaan om servicebehoeften in de toekomst veilig te stellen." Dat zijn natuurlijk mooie woorden van een klant aan de leverancier, maar daar blijft het niet bij. Hoewel er geen concrete cijfers beschikbaar zijn, is volgens Westveer in de praktijk al diverse malen gebleken dat service- en productieproblemen grotendeels ondervangen werden door het tijdig verstrekken van informatie. 

Betrouwbare en no-nonsense partner
Deze dienstverlening maakt van HPS Industrial een no-nonsense partner voor Greefa . De sorteerinstallaties en meetsystemen van Greefa bieden oplossingen die functionaliteit, gebruikersgemak en sorteerbehoeften combineren. Dat vraagt om machines die perfect aansluiten op de behoeften van hun klant en dat is juist waarin HPS Industrial voorziet. "Ze komen gemaakte afspraken na en denken mee met mogelijke alternatieven. HPS Industrial biedt daarnaast toegevoegde waarde zoals assemblage, burn-in testen en software-installatie. Vanwege de intensieve contacten met leveranciers kan er bij calamiteiten snel een oplossing worden geboden", besluit Westveer.

Voor meer informatie:
Greefa
Langstraat 12
4196 JB Tricht
+31(0)345 578 100

Voor meer informatie:
HPS Industrail
Stationsweg 416
3925 CG Scherpenzeel
+31(0)33 277 5905

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018