Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Wortelen bereiden in de magnetron

Verschillende voedseltechnologen en voedingswetenschappers van de Sangmyung University in Seoul hebben de fysieke en functionele eigenschappen van gekookte wortelen vergeleken met andere wortels die op een andere manier zijn bereid. Ten eerste werd de hardheid ingedeeld in drie niveaus, gebaseerd op de kauwcapaciteit van ouderen en vervolgens werden de wortels gekookt met drie verschillende kookmethoden (koken, stomen en koken in de magnetron).

"Alle bereidingsmethode, en voornamelijk die in de magnetron, hebben geleid tot een verlies van de kleur van de wortel. De antioxiderende eigenschappen bleven daarentegen behouden.
Bovendien werd zelfs de hoogste hoeveelheid bèta-caroteen gemeten bij bereiding in de magnetron," leggen de onderzoekers uit.

De onderzoekers zijn tot de conclusie gekomen dat bereiding in de magnetron de meest effectieve kookmethode is. De wortel wordt zacht in een korte kooktijd en behoudt de functionele waarden.

Bron: Lee Seung-Woo, Kim Bum-Keun, Han Jung-Ah, 'Physical and functional properties of carrots differently cooked within the same hardness-range ', 2018, LWT-Food Science and Technology, Vol. 93, pag. 346-353.

Publicatiedatum :Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018