Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

ApBitz appelsnack aanvulling op Arctic appelen

FreshPlaza publiceerde recent een nieuwsartikel over het eerste commerciële seizoen van Arctic appelschijfjes. Hoewel de appelschijfjes dit jaar de primaire focus van het bedrijf waren, heeft OSF onlangs ook nog een ander snackproduct op de markt gebracht, ApBitz, dit zijn gedroogde Golden appelen in de vorm van frites. Om voedselverspilling te voorkomen, maakt het bedrijf de ApBitz van appelen die niet geschikt zijn voor de verwerking tot appelschijfjes. 

"Onze zoete en knapperige Arctic ApBitz zijn bereid met gedroogde Arctic Golden appelen," vertelt Neal Carter van Okanagan Specialty Fruits. "Ze worden momenteel verkocht in een verpakking van 12 losse zakjes van 21 gram. Fruit komt in alle maten van de bomen en niet alle appelen die we plukken zijn geschikt om tot verse appelschijfjes gesneden te worden. Aangezien één van onze doelstellingen het verminderen van onnodige voedselverspilling is, wilden we niet dat ondermaatse appelen verloren gingen. Om deze reden hebben we ApBitz bedacht, een gedroogde appelsnack die geen conserveermiddelen bevat en net zo gezond en lekker is als onze verse appelschijfjes. We zijn ook blij dat dit product de unieke eigenschap dat onze appelen niet bruin verkleuren, benadrukt. De komende jaren hopen we de ApBitz ook in andere rassen op de markt te brengen."Het is uniek dat ApBitz momenteel verkocht worden op Amazon.com. In plaats van ze in de retail aan te bieden heeft Okanagan ervoor gekozen om het product nog toegankelijker te maken voor iedereen in de Verenigde Staten. Dit heeft deels te maken met de beperkte beschikbaarheid van Arctic appelen, die nog niet overal verkrijgbaar.

Carter: "We krijgen regelmatig de vraag waar Arctic appelen te koop zijn. Het fruit is echter uit jonge boomgaarden afkomstig en de oogst was in 2017 bescheiden, en dit zal voorlopig ook nog zo blijven. De verse Arctic appelschijfjes waren ook maar op een aantal punten te koop. We hebben besloten om onze Arctic ApBitz via Amazon.com te verkopen zodat iedereen in de Verenigde Staten gemakkelijk toegang heeft tot dit heerlijke snackproduct. Zodra onze appelvolumes groeien, willen we ApBitz ook via andere retailers aan gaan bieden."

"De eerste reacties op onze nieuwe Arctic ApBitz zijn zeer positief," voegt Ford er aan toe. "Consumenten zijn enthousiast over dit nieuwe en gezonde tussendoortje en houden van de unieke knapperige 'bite'. Aangezien onze volumes redelijk beperkt zijn, denken we dat ze zo uitverkocht zijn!"

Voor meer informatie:
Denise Everett
Okanagan Specialty Fruits
Tel: +1 (250) 404-0101

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018