Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Catalaanse kersenoogst met 10 dagen vertraagd

"Eerste export Spaanse kersen naar Thailand dit jaar"

De eerste kersen in Tarragona en Lleida zullen tussen de 7 en 10 dagen later geoogst worden dan in het vorige seizoen. Dit vanwege de vorst eind februari en maart.



"Gelukkig hebben we slechts de oogst verloren van één perceel, gelegen aan de benedenloop van de rivier de Ebro, met een schade van 70 %. Vanwege de kou zal de oogst van de vroege rassen wat kleiner zijn. Dit verlies van volume zal echter gecompenseerd worden door de teelt op nieuwe plantages", vertelt David Manero, partner van teelt- en exportbedrijf Cerima Cherries. Het is nog te vroeg om iets te kunnen zeggen over de oogst van de latere kersen. Men zal moeten afwachten wat voor invloed de overvloedige regenval van de afgelopen week zal hebben.

De Catalaanse particuliere onderneming beschikt over meer dan 450 hectare grond, voornamelijk verdeeld over Tarragona, en deels over Lleida, op verschillende hoogtes en met verschillende microklimaten. Dit om de teeltrisico's te verspreiden met het oog op mogelijke ongunstige weersomstandigheden. De teelt van Cerima is voor 100 % eigen teelt, wat het bedrijf in staat stelt om toezicht te houden op de traceerbaarheid.



"In het vorige seizoen bereikten we bijna de 3 miljoen kilo, en dit jaar verwachten we daar overheen te gaan. In de komende jaren verwachten we, vanwege alle hectares die we geplant hebben, deze cijfers te verdubbelen. We beschikken nu ook over plastic bedekkingshoezen tegen de regen, om de vroegste soorten en de soorten met de hoogste commerciële waarde te beschermen", vertelt de teler.

Vanwege de verwachte groei in volume is het bedrijf op zoek naar nieuwe markten. "We zijn in gesprek met het Spaanse Ministerie van Landbouw, in verband met het werken aan de opening van de Chinese markt. Er moet echter nog veel gebeuren wat dat betreft. Vorig jaar opende de markt van Thailand zich, waarnaar we dit jaar voor het eerst zullen exporteren. Hoe meer open markten in Azië hoe beter, zowel vanwege de hoge bevolkingsdichtheid als de grote vraag naar kersen in deze landen. Anderzijds presenteert Canada zich ook als een interessante bestemming", geeft David Manero aan.

"Binnenkort zullen we klaar zijn voor de verzending per container van grote hoeveelheden kersen van vastgestelde rassen, met volledige garanties. Het verzenden per vliegtuig biedt ons niet de mogelijkheid om voldoende volume te versturen, rekening houdend met de grote hoeveelheden waarover we in de komende jaren zullen beschikken", voegt hij toe.


Voor meer informatie:
David Manero
Cerima Cherries
T: +34 977 418 346
M: +34 696 869 388
cerima@cerimacherries.com
www.cerimacherries.com

Publicatiedatum: