Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

'Young & Urban by Spar' startup-initiatief

Japan: AEON ziet jaarwinst met 14% groeien
Het Japanse conglomeraat AEON heeft haar operationele winst met 14% zien stijgen naar €1,5 miljard. Haar operationele omzet steeg met 2,2% naar €63,1 miljard in het fiscale jaar dat eindigde op 28 februari 2018. De operationele omzet van de retailer groeide met 1,7% naar €5,1 miljard en 7,1% naar €2,5 miljard in respectievelijk Japan en de ASEAN-landen. De stijging werd aangejaagd door het groeiend aantal klanten nadat de winstgevendheid verbeterd werd middels prijsverlagingen en lagere advertentiekosten. Het bedrijf eindigde het fiscale jaar met 21.268 winkels (4.346 winkels in het buitenland), wat 635 meer is dan het voorgaande jaar. 

Indonesië: Alfamart opent meer winkels ondanks lagere winst
PT Sumber Alfaria Trijaya, de eigenaar van Alfamart, heeft bekendgemaakt dit jaar nog eens 800 winkels in Indonesië te openen. Hiermee zal het totale winkelbestand op ruim 13.000 komen. De helft van deze nieuwe winkels zal op Java worden geopend, en de overige verspreid over Sulawesi, Kalimantan en Sumatra. Daarnaast zal de keten dit jaar nog eens 150 winkels toevoegen aan haar netwerk in de Filipijnen, waarmee het totaal aantal winkels hier op ruim 500 zal komen. Hoewel de bestaande 400 winkels voornamelijk in de regio Manilla gevestigd zijn, zijn de nieuwe winkels met name bedoeld om het bereik van Alfamart buiten Manilla te vergroten. 

Spar Oostenrijk lanceert 'Young & Urban By Spar' startup-initiatief
Spar Oostenrijk heeft een nieuw startup-programma aangekondigd, 'Young & Urban by Spar' dat gericht is op jonge ondernemers en de ontwikkeling van hun producten. Het initiatief zal het bestaande assortiment aan trendy producten binnen het food-, huishoudelijke en vrije tijds-segment van de retailer verruimen. Eerdere succesvolle startup-producten waren onder meer de frisdranken met een verlaagd suikergehalte van Inspiriti en de NEOH Crossbar, een voedzame proteïnereep die slechts één gram suiker bevat.
Bron: esmmagazine.com

CANADA: Superstores introduceert online boodschappenservice op Prince Edward Island
De Atlantic Superstore in West Royalty is de eerste winkel van Loblaw op het eiland die een online boodschappen- en ophaalservice aanbiedt. Op de website www.atlanticsuperstore.ca. kunnen klanten zich gratis registreren, een tijdvak kiezen waarin ze hun bestelling af willen halen en vervolgens hun virtuele winkelwagen vullen. De voedingsinformatie van de producten wordt voor de klant weergegeven. Wanneer het tijd is om de bestelling op te halen, dan kunnen klanten terecht bij twee speciale, met oranje borden aangeduide, afdelingen bij de ingang van de winkel. Een winkelmedewerker haalt de bestelling, waarna de klant met creditcard, contant of op andere wijze kan afrekenen. Klanten betalen, afhankelijk van het gekozen tijdvak €2,40 of €4,00 per bestelling voor deze ophaalservice. 

Amerika's eerste koosjere supermarkt gaat over in andere handen
De eerste koosjere supermarkt van de Verenigde Staten zal in andere handen overgaan. Hiermee komt een einde aan het tijdperk van Hungarian Kosher Foods, dat 45 jaar lang een begrip was in de regio Chicago. Op 20 april zal Orian Azulay, de eigenaar van de koosjere supermarkt Sara's Tent uit Aventura in Florida, het Hongaarse bedrijf overnemen. Het zal zijn eerste aankoop sinds de aankoop van Sara's Tent tien jaar geleden worden. 

VS: BJ's breidt betalingsmogelijkheden met Masterpass verder uit
BJ's Wholesale Club heeft haar digitale betalingsmogelijkheden voor klanten uitgebreid met de Masterpass van Mastercard. Leden van de in Massachusetts gevestigde clubketen kunnen hun producten afrekenen met hun virtuele pas zonder hun echte pas tevoorschijn te hoeven halen of gegevens in te voeren. Het digitale platform slaat alle betaalgegevens, zoals pas- en verzendgegevens en betaalvoorkeuren, veilig op. 

VS: Buckeye krijgt een Aldi-vestiging, eerste locatie die in Arizona bekendgemaakt is
Begin volgend jaar zal een Aldi-vestiging haar deuren openen in Buckeye en in 2020 zal Aldi een distributiecentrum openen in Goodyear. De retailer zal naar verwachting meer winkels in Arizona openen maar een woordvoerster heeft laten weten dat er geen specifieke informatie bekend is over waar de uitbreiding plaats zal vinden noch over potentiële winkellocaties. Vorig jaar maakte het bedrijf haar plannen bekend om tot 2022 nog eens 900 winkels in de Verenigde Staten te openen.

VS: Save-A-Lot verplaatst hoofdkantoor naar St. Ann
Het in Missouri gevestigde bedrijf Save-A-Lot heeft bekend gemaakt dat het haar nieuwe hoofdkantoor in St. Ann zal vestigen. De verhuizing zal voor de broodnodige werkgelegenheid in de regio zorgen. In 1977 begon het bedrijf met haar eerste winkel in Cahokia in Illinois. In de jaren die daarop volgden, heeft het bedrijf 1.200 winkels en distributiecentra in het hele land geopend.

Retailafzet VS herstelde zich in maart met 0,6% 
Het ministerie van Handel laat weten dat de retailafzet vorige maand met 0,6% groeide, wat de grootste groei is sinds november. De autoverkoop steeg met 2%, de grootste groei van de laatste zes maanden. De retailafzet zakte gedurende de eerste twee maanden van het jaar in omdat consumenten de hand op de knip hielden na de dure feestdagen. Uit de cijfers over vorige maand blijkt dat Amerikanen nu weer wat meer uitgeven. Economen voorspellen een gezond consumentenvertrouwen, banengroei en positieve effecten van de belastingverlaging die de uitgaven de komende maanden aan zullen jagen. De afzet in kruidenierswinkels en de horeca is gestegen. Meubelzaken, tuincentra, kledingzaken en sportwinkels zagen hun afzet daarentegen dalen. 
Bron: cnbc.com

VS: Meijer onthult nieuwe afreken-app
Meijer introduceert Shop & Scan, een applicatie die het afrekenen stroomlijnt omdat klanten de barcodes van hun producten kunnen scannen tijdens het winkelen en hun boodschappen meteen in kunnen pakken. Dit levert een aanzienlijke tijdbesparing bij de kassa op, een bekend 'pijnpunt' tijdens het winkelen. "Shop & Scan zal de shopervaring bij Meijer nog sneller en gebruiksvriendelijker maken," legt Terry Ledbetter van Meijer uit. "Met technologie in combinatie met onze ophaalservice en thuisbezorgdienst kunnen we onze klanten een winkelervaring op maat bieden."

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018