Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Minder afval en verpakkingsmateriaal

Zweedse biobananen minimalistisch verpakt

De Zweedse importeur Hebe Frukt & Grönt heeft een nieuwe verpakking voor haar biologische bananen geïntroduceerd. Bij Hebe zijn biobananen goed voor 78,7% van de bananenafzet. Deze nieuwe verpakking zal dus echt een verschil maken. 
Het bedrijf heeft een wikkel voor hun bananentrossen (ongeveer één kilo) ontwikkeld die goed past bij de wens van bioconsumenten voor minder verpakkingsmaterialen en afval en die ook zeer geschikt zou zijn voor conventionele bananen. 

"Hoewel deze wikkel op zichzelf niets nieuws is en al langer in de bananensector wordt gebruikt, hebben we een herkenbare lay-out gecreëerd voor onze biobananen," vertelt Anita Jansson van Hebe. 
"Het is prettig om de hoeveelheid verpakkingsmateriaal bij bioproducten te kunnen verminderen. Net zoals met de traditionele plastic zakken, zullen consumenten meer bananen kopen dan wanneer deze los aangeboden worden maar nu alleen zonder de plastic verpakking, die ook de kwaliteit nadelig kan beïnvloeden. Bananen die met een wikkel bij elkaar gehouden worden zorgen dus voor minder voedselverspilling dan wanneer de trossen los verkocht worden. Dankzij de wikkel zijn de bananen onmiddellijk herkenbaar als biologisch en omdat de wikkel is voorzien van een barcode is het voor kassamedewerkers ook nog eens handig bij het afrekenen," aldus Anita. Voor meer informatie:
Anita Jansson
Hebe Frukt & Grönt AB
Tel: +46 31 780 27 06
Fax: +46 31 19 33 28
Email: anita.jansson@hebe.se
www.hebe.se

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018