Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Deense regering wil 147 miljoen euro uitgeven aan biologische teelt

De regering van Denemarken presenteerde vrijdag 20 april een nieuw financieel groeiplan voor de biologische landbouw ter waarde van 1,1 miljard kronen (147 miljoen euro). Een belangrijk element in het stimuleringspakket is het vergroten van het aantal telers dat voor biologisch kiest. Als zodanig zal in 2018 en 2019 in totaal 201 miljard kronen worden uitgegeven om telers over te halen over te stappen op biologische productie.
 
De coalitieregering wordt gesteund door haar parlementaire bondgenoot. Minister van Voedsel en Milieu Esben Lunde Larsen zei dat er veel vraag was naar Deense biologische producten. "De vraag van Deense consumenten naar biologische producten wordt steeds groter. In feite hebben we de grootste binnenlandse markt ter wereld met meer dan tien procent van onze binnenlandse [voedsel]markt, "zei Larsen.
 
Maar volgens thelocal.dk is de vraag naar Deense biologische producten niet beperkt tot Denemarken. "Met betrekking tot export zien we plaatsen waar de middenklasse groeit en de vraag groter wordt. We zien het vooral in China," zei de minister.
 
Door de overheid gefinancierde steun voor omschakeling naar biologische landbouw is noodzakelijk vanwege de hoge kosten en tijd die individuele telers nodig hebben. Larsen verklaarde ook dat er ook nog altijd plek zal zijn voor traditionele telers en dat ook met hun behoeften rekening zal worden gehouden.
 
De biologische landbouw organisatie Økologisk Landsforening reageerde enthousiast op de aankondiging.

 

Publicatiedatum: