Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Zwitserland: Coop neemt Siroop over

Meer inflatie voor retailsector India
De inflatie binnen de Indiase retailsector nam in maart met gematigd tempo toe wegens lagere prijzen voor groente. Ondanks dat is er nog steeds sprake van de hoogste mate van inflatie sinds 43 maanden. De index voor inflatie van consumentenprijzen stond in maart op 4,28%. Volgens het Indiase centraal bureau van de statistieken nam de inflatie voor de derde maand op rij minder snel toe en stond deze 17 maanden geleden op zijn hoogste punt ooit. Analisten waren uitgegaan van een index van 4,1%. De index stond in januari en in februari op respectievelijk 5,07% en 4,1%. Volgens econoom Aditi Nayar, die aan het onderzoeksbureau ICRA is verbonden, kwam de verminderde inflatie vooral door de prijzen van eieren, melk en groente. "De aanhoudend lagere prijzen voor onder andere suiker en groente zouden de impact van seizoensgebonden prijsstijgingen van versproducten in de komende maand kunnen verminderen," aldus Nayar.
Bron: bloombergquint.com

Zwitserland: Coop neemt Siroop over

De Zwitserse retailer Coop heeft een overeenkomst gesloten om de internetwinkel Siroop volledig over te nemen. Coop zal daarom het aandeel van Swisscom in Siroop opkopen. Siroop wordt vervolgens geïntegreerd in het Microspot-platform van Coop. Siroop is ontstaan als een joint venture van Coop en Swisscom, die in mei 2016 werd opgericht. Om het groeipotentieel ten volle te benutten zullen Microspot en Siroop onder hetzelfde merk verder opereren.
Bron: telecompaper.com

Ierland: Musgrave sluit overeenkomst met retailer in Bahrein
Musgrave heeft een overeenkomst voor export getekend met de in Bahrein gevestigde supermarktketen Alosra. De overeenkomst heeft een waarde van €5 miljoen. De overeenkomst houdt in dat Musgrave een aantal producten van zijn assortiment voor SuperValu en Musgrave Excellence samen met Ierse producten van Musgrave's Food Academy-programma naar Alosra zal exporteren. Het Food Academy-programma wordt in samenwerking met Bord Bia en de Ierse Local Enterprise Offices gerund.
Bron: kamcity.com

Japan: Aeon breidt uit in Maleisië
De Japanse retailgroep Aeon heeft een nieuwe vestiging geopend in Maleisië. Aeon was in dit land al actief met 34 winkels en 5 supermarkten. De nieuwe winkel is geopend onder het format MaxValu Prime. De locatie bevindt zich in een zakelijk district, waar zo'n 15.000 Maleisiërs werkzaam zijn. De nieuwe vestiging trekt nu al zo'n 3.000 consumenten per dag aan.
Bron: business-standard.com

Portugal: Sonae MC opent 70 buurtwinkels
De Portugese supermarktketen Sonae MC is van plan om voor 2020 70 nieuwe buurtwinkels te openen. De plannen zijn onderdeel van een investering die wordt geschat op €200 miljoen. Directeur Amaro Amaral gaf aan dat het plan voor uitbreiding zo'n 3.000 nieuwe banen zal creëren binnen de Portugese supermarktsector. Onlangs opende Sonae zijn honderdste Continente Bom Dia-winkel in Lissabon. Voor deze winkel was €3 miljoen geïnvesteerd. De nieuwe winkel heeft meer dan 1.000 vierkante meter aan winkelruimte en bevat een eigen restaurant.
Bron: esmmagazine.com

Ahold Delhaize-CEO: "Winkels doen er nog steeds toe"
Volgens CEO Dick Boer komt het succes van Ahold Delhaize in de in rap tempo veranderende supermarktsector door de precies goede mix van lokale aantrekkingskracht, innovaties op het gebied van winkelervaring en een persoonlijke aanpak. Dick Boer gaf op de jaarlijkse vergadering van aandeelhouders in Zaandam aan dat fysieke winkels er volgens hem nog steeds toe doen. "Sommige mensen zeggen dat ze geen toekomst zien voor fysieke winkels. Ik ben het daar totaal mee oneens. Winkels doen er nog steeds toe en dat zal in de toekomst net zo zijn. Hoe virtueler de wereld wordt, des te meer behoefte is er aan de echte wereld."
Bron: supermarketnews.com

Denemarken: Coop heeft verdubbeling van jaarwinst
De Deense retailer Coop Danmark had in 2017 een bruto jaaromzet van DKK 44,8 miljard (€6,0 miljard). Dit resultaat kwam grotendeels overeen met dat van 2016. De jaarwinst nam echter met 92,7% toe tot DKK 528 miljoen (€70,9 miljoen). Volgens Coop kwam zo'n DKK 100 miljoen (€13,4 miljoen) van deze winst van eenmalige verkopen en een toegenomen huurinkomen. Volgens raadsvoorzitter Lasse Bolander was 2017 wederom een moeilijk jaar voor de Deense supermarktsector. "Er is veel concurrentie in deze markt, die wordt gekenmerkt door overcapaciteit, structurele veranderingen en veranderingen in consumentengedrag. Daarom zijn we dan ook erg blij met de winst van dit jaar."
Bron: retailanalysis.igd.com

Braziliaanse retailomzet nam af in februari
De omzet van de Braziliaanse retailsector is in februari onverwachts afgenomen. De omzetafname laat zien hoe onevenwichtig de sector zich herstelt van de ergste recessie die Brazilië in de laatste tientallen jaren heeft gehad. De retailomzet daalde ten opzichte van januari met 0,2%, terwijl analisten van Reuters juist uit waren gegaan van een stijging van 0,8%. De meest pessimistische prognose van een van de analisten ging uit van een stijging van 0,3%, terwijl de daadwerkelijke uitkomst een stuk slechter dan dat is.
Bron: esmmagazine.com

Canada: Sobeys houdt Safeway-winkels langer open 
Hoewel de Canadese retailer Sobeys van plan was om negen Safeway-winkels in British Columbia te sluiten, moet Sobeys deze nu noodgedwongen open houden tot juli. Dit is bepaald door een door de Canadese overheid aangestelde mediator om de stafleden van deze winkels tegemoet te komen. Sobeys maakte in januari bekend dat de 10 slecht presterende winkels zouden worden gesloten. Als er met de vakbonden van de medewerkers bij deze winkels echter een goede overeenkomst kon worden gesloten, zouden vijf van deze winkels worden gerenoveerd tot vestigingen van de Freshco-discountketen. Sobeys-CEO Michael Medline heeft eind vorig jaar plannen bekend gemaakt om de Freshco-keten in West-Canada te introduceren door 60 slecht presterende Safeway- en Sobey-winkels in Fresco-locaties te veranderen.
Bron: canadiangrocer.com

VS: Mother's Market opent eerste winkel in LA
Mother's Market & Kitchen heeft onlangs zijn eerste vestiging geopend in Los Angeles. De winkel wordt met een oppervlak van 1.200 vierkante meter de belangrijkste locatie van een nieuw winkelcentrum, dat wordt opgebouwd in Signal Hill. De winkel heeft zowel een conventioneel assortiment als een keur aan biologische en lokale producten. De nieuwe locatie is ontworpen om aan te sluiten bij de lokale gemeenschap. De vormgeving doet denken aan de architectuur van Signal Hill, dat zijn oorsprong heeft in de productie van olie.
Bron: winsightgrocerybusiness.com

VS: Walmart opent winkels in Florida en Texas
Walmart gaat dit jaar naar verwachting tot 25 nieuwe Amerikaanse vestigingen bouwen. Het budget van dit jaar van $11 miljard (€8,93 miljard) wordt voornamelijk gebruikt voor renovaties en e-commerce. Walmart wil enige nieuwe vestigingen vooral concentreren in Florida en Texas. Minstens $500 miljoen (€405,9 miljoen) gaat naar deze staten toe voor in ieder geval 10 vestigingen.
Bron: winsightgrocerybusiness.com

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:

Reacties:


This is probably one of the best blogs that I came across. Very informative. You can find related info here: https://bit.ly/2F33zxV
Ohlsone, Zurich - 2018/05/31 08:46:56.000


Hier war ein bissen spekulation über die Kosten von das Abenteuer: https://www.windsor.ai/how-our-business-made-40-000-000-chf-more-in-profit-than-siroop/


Laura Wyss, Dorfstrasse 27 8037 Zürich - 2018/04/21 14:51:43.000© AGF.nl 2018