Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Henk van Doorne verwacht eind volgende week eerste kasvenkel te oogsten

"Kropsla krijgt het steeds moeilijker"

Tholen - De slamarkt verloopt al een langere periode erg moeizaam. "Eigenlijk zijn vanaf oktober de prijzen al heel erg dunnetjes. De kwaliteit is over het algemeen goed, maar de afzet loopt niet. Scandinavië is gestopt met vragen. We deden uit armoe wat sla naar Polen, maar die export is ook gestopt en het is moeilijk om andere wegen te vinden", constateert Henk van Doorne van Van Doorne Imex uit 's-Gravenzande, actief in de teelt en handel van sla en knolgewassen.

Henk noemt de situatie problematisch. "Het kan weleens een paar weken niet lopen, maar voor zo'n lange periode wordt het wel heel zorgelijk. Wat dat betreft zitten de kroppen sla toch in de hoek waar de klappen vallen. Wie koopt er tenslotte tegenwoordig nog een krop sla, met al die gemaksproducten in de supermarkt", vraagt de ervaren handelaar zich af. "Gelukkig heeft de Jumbosla na een lange, moeilijke periode deze week een flinke opleving gehad van een kwartje naar 40-60 cent, maar de polysla blijft maar rond die twee dubbeltjes hangen en daar zit ook geen perspectief in."


Henk in 2017 met de eerste venkel uit de kas

"Gelukkig gaan we eind volgende week de eerste kasvenkel weer oogsten. "Dat is m'n lievelingsteelt en ik ben één van de weinigen die nog venkel in de kas teelt. De exporteurs beginnen er ook allemaal al om te vragen. In eigen land krijg ik de handen er niet voor op elkaar, maar in de landen om ons heen kunnen ze er goed weg mee. Dat biedt weer wat meer hoop na die misère in de sla." 

Voor meer informatie:
Henk van Doorne
Van Doorne Imex
Noordlandseweg 60-62
2691 KM 's-Gravenzande
Tel: 0174-417989
Fax: 0174-417989
Mob: 06-26068284 


Publicatiedatum :
Author:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018