Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Gemeente krijgt klachten over geluidsoverlast

Britse marktkoopman de mond gesnoerd

Marktkoopman Wayne Bellows mag zijn waren niet meer roepend aan de man brengen in de Britse kustplaats waar hij al zijn heel leven op de markt staat. Bellows beweert dat de gemeente hem het zwijgen heeft opgelegd nadat er klachten over geluidoverlast binnengekomen waren. 

De hardste gil bereikte naar verluidt meer dan 100 decibel. Dit is ongeveer te vergelijken met een live rockconcert. Bellows vertelt echter dat hij al van kinds af aan groenten en fruit verkoopt en nooit eerder klachten heeft gekregen. 

De organisatoren van de markt hadden Bellows aanvankelijk gevraagd om zijn waren alleen na de lunch roepend aan te prijzen maar later werd er een totaalverbod ingevoerd. Bellows is echter van mening dat zijn geroep bijdraagt aan de geweldige sfeer op de markt en dat verse producten nu eenmaal snel verkocht moeten worden. 

Standard.co.uk citeerde Bellows die zei: "Ik roep alleen normale dingen zoals 'aardbeien voor een pond'. Het is al moeilijk genoeg om met supermarkten te concurreren. De markthandel sterft uit."

Bellows zal de zaak eind deze maand ter sprake brengen tijdens een bijeenkomst van marktkooplieden en laat weten veel steun te krijgen. Een woordvoerder van de lokale gemeenteraad vertelt dat het marktreglement kooplieden verbiedt veel lawaai te maken en dat de klachten aanleiding waren om in te grijpen conform het reglement. 
Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018